Високий Вал (VAL.UA) – найстарше онлайн-видання Чернігова, засноване ще 2001 року Олегом Головатенко. Неодноразово сайт було визнано найвпливовішим ЗМІ Чернігівщини. Останні два роки над проектом працює нова команда, нам вдалося сформувати потужний колектив журналістів та операторів. Творчий напрямок видання нині очолює головний редактор Юрій Михуля.
На сьогоднішній день, середня відвідуваність сайту складає близько 10 000 унікальних користувачів на добу. Спільнота «Високого Валу» у Facebook - налічує близько 14 000 підписників. Це одні з найбільших показників серед чернігівських медіа. Улітку 2018 року ми відновили випуск однойменної газети.
11 листопада 2018 року розпочався новий етап в розвитку нашого ресурсу – ми оновили дизайн сайту та запустили мобільну версію. Цим самим зробили VAL.UA максимально зручним для читачів. Разом з цим ми змінюємо і наповнення сайту.
"Високий Вал" відкритий до співпраці з журналістами та зацікавленими у поширенні інформації медіа структурами.
З повагою, керівник проекту «Високий Вал» Артем Євминець
Наші координати:Ще рік тому Дарина Рубан, проста дівчина з села Змітнів Сосницького району навіть не підозрювала, що стане учасницею одного з українських кулінарних реаліті-шоу «Мастер Шеф».
Чотирнадцять програм глядачі Чернігівщини мали змогу слідкувати за долею Дарини на проекті.
Журналісти Високого Валу поцікавилися у Дарини Рубан секретом, як же стати учасником телешоу і як склалося життя дівчини після зйомок.
Як ти вирішила спробувати себе на шоу?
Я дивилася всі сезони «Мастер Шефа», але не могла наважитися на участь. Одні говорили, що у нас грошей не вистачить, щоб все проплатити, інші - що там сценарій і це дурна ідея. Але поки сам не спробуєш – не дізнаєшся. І як бачите, грошей вистачило. Це все жарти, просто зайвий раз переконалася, що потрібно просто дуже сильно чогось захотіти, а ще - вірити в себе. Я живу у маленькому селі, у нас два магазини, у школі трохи більше тридцяти учнів, але при цьому, у нас дуже привітні люди, ми любимо приймати гостей і готувати. Моя сусідка, наприклад, сама робить такі торти, що деякі кондитери можуть позаздрити. Сотні салатів у вигляді ялинок на Новий рік, ананасів, лаваші, запечені риба і м'ясо - це дуже смачно, але це не ті страви, якими можна здивувати людину у двадцять першому столітті. Для себе я розділила кухню на такі критерії: домашня, сімейно-святкова і висока.
Висока кухня - те, що привело мене на проект. Я хотіла дізнатися, як і що потрібно приготувати, щоб люди платили за це долари. У мене завжди було бажання попрацювати з такими продуктами, яких у нас вдома точно немає,а також хотіла навчитися використовувати різні техніки.
Чи сподобалися тобі самі зйомки?
Процес зйомок дуже важкий, але цікавий. Один випуск знімаємо 4 дні. Якщо це виїзний конкурс, то починаємо з 6.30 ранку і до 2-3 ночі процес ще триває. Якщо зйомки на популярній кухні Мастер Шефа, то знімалися ми з 9.30 до 24.00 приблизно.
Після конкурсу ми записуємо пости, кожен учасник десь по 1-2 години, у нас свої журналісти, це ті люди, які з нами цілодобово, на проекті працює супер команда адміністраторів, журналістів, гримерів, стилістів - саме вони надихали на роботу і навіть коли було важко, ніколи не бракувало сил посміятися з ними разом. У нас було багато яскравих моментів, як в кадрі, так і за кадром. Наприклад, під час зйомок ми жили на березі Десни і якось пізно вночі вирішили сходити покупатися, а потім я захворіла і два випуски дуже кашляла в кадрі, наш адміністратор Олечка купувала мені порошки проти кашлю, а режисер Віталік постійно в навушник говорив: "Дарина, не кашляй", "вилікуйте Рубан нарешті вже"- це було дуже смішно.
Що можеш сказати про суддів шоу?
Ектора можна описати трьома словами: мудрий, добрий, простий. Він строгий в міру, але у нього відмінне почуття гумору, непоганий тандем виходить.
Мені дуже сподобалася Тетяна Литвинова, вона справжня леді, дуже красива і добра, а от Діму Горовенко я боялася більше, ніж Ектора, він завжди був серйозним, різким, але це моя суб'єктивна думка.
Який конкурс тобі запам`ятався найбільше?
Пам'ятаю конкурс, де ми обслуговували весілля. Один фуршет складався з 7 позицій: свіжі устриці з вершковим соусом і червоною ікрою; гаспачо в чарці з тигровій креветкою; ростбіфф з кавовим соусом; фуа-гра з грушевим гелем; тар-тар з лосося з сальсою; брускетта з рікоттою, авокадо гриль і карамелізований персиком; сорбет з шампанського з лимоном і м'ятою. Мені довірили досить серйозні процеси, масштабні і відповідальні, я готувала креветки, фуа-гра і тар-тар. Впоралась відмінно, отримала задоволення і дійсно пишалися собою!
Чи готуєш ти у повсякденному житті?
Готувати люблю дуже сильно! Музика і кухня – мій релакс. Я обожнюю готувати м'ясо, рибу, птаху. Удома на будь-яке свято саме я займаюся шашликами, нікого не підпускаю. Знаю багато різних секретів, маринадів, подобається робити стейки. Це зовсім не для дівчат, але нічого, все мої друзі і близькі вже звикли. Зізнаюся, я зовсім не дружу з десертами, та й особливого бажання немає, не часто випікаю мафіни і щось в цьому роді.
Чи знайшла ти друзів на проекті?
Я дуже люблю свою двадцятку. Минуло багато часу з тих пір, як ми збиралися разом, і чим далі, тим більше ми всі сумуємо. З усіма у мене теплі стосунки. Ми рідко спілкуємося, але я завжди рада зустрічі.
Як склалося твоє життя після проекту?
Життя після проекту практично не змінилося, я теж не змінилася, залишаюся собою. Змінилися погляди на життя, вималювала для себе те, що хочу в майбутньому, знайшла колосальний досвід в кулінарному плані і хороших друзів. Планую проводити майстер-класи у Києві, Чернігові, Харкові. Також, хочу пройти професійні кулінарні курси з молекулярної кухні.
Щоб ти побажала нашим читачам? Де їм знайти мотивацію аби досягти мети?
Життя занадто коротке, щоб витрачати його на те, що не приносить задоволення. Робіть все, що вам підказує серце і те, що ви любите, не слухайте сторонніх людей і не намагайтеся подобатися всім, будьте собою і йдіть до своїх мрій.
З 1 квітня на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль. Заборонено: добування (вилов) водних біоресурсів на нерестовищах, в тому числі з берега: з 1 квітня до 20 травня (включно) - у всіх річках та їх кореневих водах; з 1 квітня до 9 червня (включно) - у всіх водосховищах; з 1 квітня до 30 червня (включно) - в придатковій системі
Ще в одному селі на Чернігівщині виявили сказ
Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя
У Чернігові з 15 квітня на місяць перекриють рух транспорту вулицею Коцюбинського
У Менському зоопарку народилося 7 нових тварин
29 Березня 2024
13:33Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя
12:22У Менському зоопарку народилося 7 нових тварин
11:20Коропська громада отримала дві «швидкі» Mercedes від міжнародних партнерів
10:17На Чернігівщині лісівники заліснюють рекультивовані землі
09:25Ще в одному селі на Чернігівщині виявили сказ
28 Березня 2024
18:18Вітаміни та мікроелементи, що входять до складу Елевіт-комплекс 2 (для вагітних у ІІ-ІІІ триместрі)
17:25У Чернігові з 15 квітня на місяць перекриють рух транспорту вулицею Коцюбинського
16:15Корм для вашого улюбленця: що потрібно знати при виборі ідеального варіанту?
15:20У Чернігові проведуть облаштування набережної Стрижня
14:55Заглянуть внутрь: исследование мира с помощью рентгеновских лучей
14:18На виїзді з Корюківки автівка влетіла у непрацюючий блокпост: водій загинув
13:33З 1 квітня на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів
12:52Как создаются высококачественные семена подсолнечника
12:18Водій поквапився від’їхати: у Чернігові з маршрутки випав пасажир
11:17Налагодив схему постачання особливо небезпечних психотропів: у Чернігові затримали наркозакладчика
10:45Автоматичні та напівавтоматичні коагулометри: чим відрізняються та який обрати
10:19Росіяни за добу обстріляли 11 сіл в прикордонні Чернігівщини
09:25У Чернігові на Козацькій у мікроавтобусі виявили 15 бочок зі спиртом
27 Березня 2024
19:00Як провести SEO-аудит сайту: покрокова інструкція з проведення SEO-аудиту
17:15У Чернігові рятувальники вивільнили ондатру, яка потрапила до дамби на Стрижні. ФОТО
16:45Соцпрацівники 13 громад Чернігівщини отримали сучасні електроскутери
16:17Двох росіян, які розстріляли дві автівки з цивільними людьми на Прилуччині, засудили до довічного ув’язнення
15:18У Чернігові на перехресті вулиць Героїв Маріуполя та Кримської перекривають рух автотранспорту
14:52Экспертные советы по выбору удилища и катушки
14:19Кабінет пацієнта, послуги для ветеранів і не тільки. Федоров анонсував новинки в «Дії»
Дивитися більше новинУ Чернігові п’яний водій намагався втекти від
«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний
З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів
У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи
БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів
Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні
Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної
У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.
«День у Медійній Студії «MICS
Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка
Залужний відвідав командування ЗСУ на північному напрямку
Чернігівська команда «Батьківщини» долучилася до допомоги лікарням Донбасу