Рус Укр
П'ятниця, Квітень 19, 2024 Редакція Реклама

До вирішення транспортного питання Чернігова долучать громадськість

До вирішення  транспортного питання  Чернігова долучать  громадськість
5 Травня 2015 2455

Питання пасажирських перевезень вийшло за межі громадського і стало вже політичним.

 

На останній сесії міської ради депутати заслухали звіт першого заступника Чернігівського міського голови Миколи Миргородського, який пообіцяв, що транспортне питання вирішуватиметься лише за участі громади.

   

Яким же саме чином це відбуватиметься, Микола Миргородський розповів на наступний після сесії день в бліц-інтерв’ю Високому Валу.

 

- Миколо Миколайович, як саме Ви плануєте покращити якість перевезень у міському пасажирському транспорті?

 

- Сьогодні (28.04.2015 – авт.)  мною була дана вказівка Управлінню транспорту і зв’язку створити мобільні групи із залученням представників громадських організацій та ЗМІ, які повинні перевіряти перевізників на маршрутах на предмет того, чи працюють на тому маршруті, який буде перевірятись, ті транспортні засоби, які були подані в заявці до проведення конкурсного комітету.

 

Крім того, треба долучити працівників трансінспекції до цих мобільних груп, щоб вони разом перевірили технічний, санітарний стан транспортних засобів. Тобто, які вони – чисті чи брудні, прибирання в них здійснюється чи не здійснюється, чи закриваються в них двері, які там сидіння, чи не розірвані вони, які водії – в охайній одежі чи ні, які там кондуктори і як вони поводяться із пасажирами.

 

Ми готуємо листи за моїм підписом всім перевізникам для того, щоб вони дотримувались правил перевезення й техніки безпеки, щоб дотримувались санітарної гігієни, щоб вони слідкували за санітарним станом всіх автобусів, які виходять на маршрут, і будемо зобов’язувати їх нести відповідальність за невиконання тих умов договорів, які підписані.

 

- Чи буде проводитись робота із залученням інших перевізників, яким, можливо, буде вигідно перевозити пасажирів за старою ціною? Адже після рішення виконавчого комітету на всіх без виключення маршрутах ціна була піднята до граничної позначки.

 

- Я дав вказівку, щоб внесли зміни до конкурсного комітету, який із залученням представників громадських організацій визначить переможця конкурсу на кожному маршруті.

 

Згідно тих заявок, які вони нададуть, за участю громадських організацій, представників ЗМІ ми будемо визначати переможців по тому чи іншому маршруту. Це буде опубліковано в газеті, повідомлення буде і на сайті міської ради.

 

29 травня буде перше засідання нашого конкурсного комітету, де будуть розглядатись пропозиції по визначенню переможця на перевезення пасажирів по 4 маршрутам – це 24, 34, 36 і 38-й.

 

Ми проведемо це все прозоро, відкрито. Але наші вимоги до перевізників будуть дуже жорсткі. Якщо автобуси заявлені на перевезення по одному маршруту, то ці ж автобуси не повинні бути у заявці на іншому маршруті – мобільні групи будуть це контролювати.

 

Якщо тільки вони виявлять ті транспортні засоби, які вказані в заявці на інші маршрути, то ми просто будемо розривати договори з перевізниками, і залучимо інші організації для здійснення пасажирських перевезень. Це все буде опубліковано на сайті, тому участь у цьому конкурсі зможуть брати не тільки перевізники, які на сьогоднішній день обслуговують маршрути.

 

- Чи зможуть у конкурсі брати участь перевізники, що не працювали у Чернігові, і які у них шанси у порівнянні із тими, що вже довго працюють у нашому місті?

 

- Ми будемо залучати інших перевізників, тому що ми не ставимо собі за мету триматись тільки за тих перевізників, які вже довгий час працюють у Чернігові.

 

Не виключається, що це будуть перевізники із інших міст України, але ті умови, які вони будуть нам пропонувати, мають задовольняти чернігівців, у тому числі, й у ціновій політиці.

 

Ми не говоримо, що вони повинні перевозити тільки по 3,50, бо це максимальна, гранична вартість проїзду у міському пасажирському транспорті. Але цей проїзд може коштувати і 3 грн, і 3,25, і за 2,50, може, хтось захоче перевозити.

 

Ми говоримо про рентабельність кожного підприємства. Але у тих розрахунках, які надані, рентабельність була вказана у кого 10%, у кого 12%, у кого - 15%.

 

А  може хтось захоче працювати при рентабельності 3%, 5%, тому що люди розуміють, що у тій складній економічній ситуації, в якій знаходиться зараз Україна, можна не отримувати великі прибутки, а, наприклад, мінімальні чи середні прибутки, і завдяки цьому забезпечувати діяльність підприємства, забезпечувати своїх людей робочими місцями, виплачувати заробітну плату і сплачувати податки до бюджету.

 

Ми теж цим будемо займатися, і вказівку таку вже управління транспорту і зв’язку отримало.

 

- Чи дійсно перевізники сьогодні контролюють міську владу, захопили транспортну мережу і проводять тут свою монополію за замовчуванням міської влади?

 

- Коли я звітував на сесії міської ради, мені закидали із зали про те, що перевізники диктують умови міській раді. Я у деякій мірі погоджують з цим, тому, думаю, що перевізники не будуть диктувати умови владі, а влада буде диктувати умови перевізникам.

 

І  якщо ці умови, які ми пропонуємо, не будуть задовольняти того чи іншого перевізника, то ми не будемо триматися за нього – ми будемо знаходити інших.

 

Я думаю, що ми знайдемо багато бажаючих, які мають у своєму володінні транспортні засоби, і на праві власності, чи на праві оренди вони будуть використовувати цей транспорт при наданні послуг на перевезення пасажирів.

 

- Ви говорили, що транспортна мережа міста буде змінена. За якими критеріями і хто займатиметься її розробкою?

 

- Ми створимо комісію, теж із залученням представників громадських організацій, яка певний час працюватиме над удосконаленням транспортної мережі, внесемо певні корективи і затвердимо її на засіданні виконкому.

 

Ми долучимо до цієї роботи і представників «ДемАльянсу», які проводили на трьох маршрутах – 12, 37, 39 контрольний перелік пасажиропотоку. Ми долучимо, якщо вони погодяться, Тетяну Романову, Микиту Вікторова, який опікується тролейбусною галуззю.  

 

Разом із ними будемо удосконалювати ту маршрутну мережу, яка на сьогоднішній день існує, зробимо її оптимальнішою.

 

- Яке рішення ви очікуєте від слухання Деснянського районного суду шостого  травня?

 

- Шостого травня цього року буде слухання в Деснянському районному суді. Розглядатиметься скарга «ДемАльянсу» на рішення виконкому про підняття тарифу на перевезення у міському пасажирському транспорті. Будемо сподіватися, що суд прийме правильне, виважене, об’єктивне і найголовніше - законне рішення.

 

Також будуть розглядатися, але ще нема призначення по апеляційній скарзі, у Київському Апеляційному суді скарги від «Демократичного альянсу», і від міської ради, але поки що ці слухання не призначені.

Коментарі

Топ-новини

У Чернігові завершили пошуково-рятувальну операцію після ракетного удару 17 квітня

У Чернігові завершили пошуково-рятувальну операцію після ракетного удару по місту 17 квітня.   Про це повідомив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.   За його словами, наразі відомо 18 загиблих, 78 поранених, серед них четверо дітей. На стаціонарному лікуванні перебувають 37 людей.   «Уся необхідна допомога надається у місцевих закладах охорони здоров’я, необхідними ліками забезпечені», — пише Чаус.   ЧИТАЙТЕ

Останні новини

Всі новини

18 Квітня 2024

17:25

У Чернігові відкрили єдиний центр допомоги постраждалим внаслідок ракетної атаки 17 квітня

16:16

Встигла доїхати до Полтавської області: поліцейські розшукали та повернули додому 16-річну дівчину з Семенівщини

15:17

Шістьом громадам Чернігівщини передали спецтехніку для розчищення завалів та переробки відходів руйнувань

14:40

На прикордонні Чернігівщини росіяни атакували водія автівки, який привіз хліб у місцевий магазин

13:30

Валерій Дубіль з командою передав гуманітарний вантаж у 5 лікарень прифронтового Дніпра

12:22

У Чернігові в ДТП постраждав мотоцикліст: він у лікарні

11:11

У Чернігові завершили пошуково-рятувальну операцію після ракетного удару 17 квітня

10:17

За один день врятував 14 людей: воїн з Чернігівщини отримав нагрудний знак «За збережене життя»

09:25

У Новгороді-Сіверському встановили меморіальну дошку на честь загиблого захисника та депутата міськради

17 Квітня 2024

20:50

Ракетний удар по Чернігову: 17 загиблих, 78 людей звернулись до лікарень, з них – понад 40 госпіталізовано

15:20

Центральний корпус «Чернігівської політехніки» пошкоджений внаслідок ракетного удару. ФОТО

14:07

У Чернігові розгорнули пункти незламності та пункти надання психологічної допомоги

13:23

У Чернігові вже 14 загиблих та 61 травмований. Пошкоджено – 16 будинків

13:00

Була вдома на лікарняному: у Чернігові загинула 25-річна поліцейська під час ракетного удару

12:37

Наслідки ракетного удару по Чернігову: 50 потерпілих, з яких троє дітей, та 11 загиблих. ФОТО

11:17

На Чернігівщині зник підліток

10:54

Вже 8 загиблих та 18 постраждалих внаслідок ракетних ударів по Чернігову

09:52

Ракетний удар по Чернігову: є загиблі та поранені

16 Квітня 2024

17:30

Власник сам віддав ключі: у Чернігові двоє невідомих викрали автівку у пенсіонера

16:22

У Прилуках вогонь забрав життя літньої жінки

15:25

У Ніжині з нагоди 106-ї річниці заснування Товариства Червоного Хреста України висадили магнолії. ФОТО

14:21

У Чернігові стартував ремонт школи №13: коли планують його закінчити. ФОТО

13:31

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку людей – БФ «Надія»

12:22

На Чернігівщині провели найбільший в Україні контрольований відпал лісової підстилки

11:19

У Козелецькій громаді тимчасово призупинили проведення щонедільного ярмарку

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку людей – БФ «Надія»
16 Квітня 2024

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку

«Батьківщина» не підтримала насильницьку мобілізацію
12 Квітня 2024

«Батьківщина» не підтримала насильницьку

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка горить
19 Липня 2023

Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка

Дивитися більше відео