Рус Укр
П'ятниця, Березень 29, 2024 Редакція Реклама

Клуб прихильників біатлону відсвяткував перший ювілей

Клуб прихильників біатлону відсвяткував перший ювілей
19 Травня 2015 10705

15 травня у ресторані «Градецький» зібралися жителі Чернігова, Прилук, Києва, Херсона, Дніпропетровська, Кривого Рогу, Славутича й Одеси. Усі вони прибули на зустріч зі своїми кумирами – збірною України з біатлону - щоби разом, традиційно, відзначити 5 років заснування Клубу.

 

А ще згадати як усе починалося в цьому виді спорту для Наталії Бурдиги, Олександра Біланенка та Андрія Дериземлі.  Адже цього вечора спортсмени повідомили своїм фанатам про завершення спортивної кар’єри і поділилися планами на майбутнє. 

 

Привітати Клуб з першою річницею та поспілкуватися зі спортсменами – збірною України  з біатлону прибули шановані гості – президент федерації біатлону України, віце-президент Національного олімпійського комітету Володимир Бринзак, почесний   президент Федерації біатлону України Микола Томенко, а також голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, партнери Клубу, друзі спортсменів  та представники мас-медіа.  

 

 

 

 

 

Засновуючи Клуб прихильників біатлону імені Андрія Дериземлі Людмила Шандренко навіть не мріяла, що за п’ять років про їхню організацію будуть чути на спортивних майданчиках не лише України, а й Європи та світу. За ці п’ять років шанувальники біатлону встигли повболівати за своїх кумирів на трасах Фінляндії, Норвегії, Австрії, Чехії, Швеції, Італії, де з гордістю, у мороз і мряку, тримали  найсильніший оберег  спортсменів  – жовто-блакитний прапор.

 

І якщо на початку заснування організації основною метою клубівців була моральна підтримка наших спортсменів на будь-яких змаганнях, то за ці п’ять років Клуб написав та втілює доволі об’ємну програму, серед завдань якої кілька соціально важливих проектів.  

 

 

 «Безперечно наша діяльність спрямована винятково на популяризацію здорового способу життя,  і не лише серед дітей та молоді, а й дорослого населення. Ми робимо усе, щоби прищепити нашим дітям любов до здорового способу життя, до  біатлону як дійсно золотого виду спорту. Наш Клуб дорослішає з кожним днем, попри такий дитячий вік,  і свідченням цьому є створення Фонду «Взаємодія», який наразі проводить для нашого студентства пізнавальні, патріотичного спрямування акції та заходи. При фонді також діє інститут людини поважного віку, куди може прийти кожен, хто відчуває невикористану  енергію та має досвід у тій чи іншій сфері життєдіяльності і головне -  хоче цим ділитися з іншими», - каже Людмила Шандренко.

 

 

Серед членів Клубу – уболівальники не лише України, а й Росії, Англії, Німеччини, Польщі, з якими клубівці тримають постійний зв'язок. Щороку закордонні шанувальники української збірної з нетерпінням чекають біатлонних календарів, де завжди зібрані унікальні світлини зі спортивного життя наших біатлоністів та корисна інформація про спортивний сезон.

 

Визначальними для клубівців є ще два дні року – зимовий та літній. Зазвичай вони припадають на лютий  та серпень. Саме в цей період клубівці організовують  для шанувальників біатлону та прихильників здорового способу життя пікнічки, під час яких змагаються, обмінюються враженнями про спортивні досягнення своїх кумирів і завершують зустріч традиційним запашним кулішем та ароматним чаєм.

 

Також вони організовують для школярів олімпійські уроки, проводять спортивні  естафети та беруть активну участь у громадському житті міста Чернігова, долучаючись до екологічних акцій та заходів з благоустрою.

 

За всі ці та інші кроки п’ятирічного життя Президент Клубу Людмила Шандренко отримала цього дня орден федерації біатлону «За заслуги», котрий вручили їй Володимир Бринзак та Микола Томенко.

 

 

2013 року, на пропозицію  Андрія Дериземлі,  клубівці внесли до програми традиційних біатлонних вечірок благодійний аукціон, під час якого відбувається продаж речей відомих спортсменів. Виручені під час торгів кошти клубівці спрямовують на потреби Чернігівської спеціалізованої школи для дітей із вадами слуху. В перший рік зібраних  грошей вистачило на придбання новенького тенісного столу, 2014-го виручені на аукціоні гривні пішли на придбання матеріалів для облаштування волейбольного майданчика цієї школи. Цього року лоти на аукціон надали Валентина Семеренко та Андрій Дериземля. За півгодини організатори заходу виторгували  3700 гривень, які  цього року підуть на ремонт класної кімнати школи для дітей із вадами слуху. 

 

Справжньою окрасою вечора стали виступи добрих друзів клубівців – «Гопак» від танцювального колективу «Слов’яни»,  пісня  « Я люблю мою країну – Україну» у жестовому виконанні учениці 12 класу Чернігівської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів, майстра спорту України з плавання Катерини Авраменко. 

 

 

 

 

Кілька чуттєвих музичних творів подарував публіці чернігівський співак Євген Мацак, а учениця 4 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 м. Чернігова Тетянка Дериземля порадувала гостей виконанням твору «Україно моя».

 

 

Полтавчанка Вікторія Родичева, яка не прогавила жодної щорічної зустрічі зі збірною, привезла для Наталії Бурдиги,  Олександра Біланенка, Сергія Седнєва  та Андрія Дериземлі чудові чашки ручної роботи полтавського майстра. Голова громадської організації інвалідів «Рузвельт» Ірис Новакова, яка є комунікатором між Клубом і спеціалізованою школою для дітей із вадами слуху, виготовила для цих трьох спортсменів на згадку від клубівців ключниці у техніці декупаж.

 

 

А найчисельніша делегація з Прилук на чолі з бронзовою призеркою Олімпійських ігор 1994 року у Ліллехамері Валентиною Цербе-Несіною привезла уболівальникам та гостям величезний 5-кілограмовий торт, стилізований під один з епізодів естафети біатлоністів.

 

 

Спортивну кар’єру в біатлоні вирішили припинити цього року одразу три спортсмени зі світовими іменами – чотириразова чемпіонка Європи серед юніорів, майстер спорту міжнародного класу Наталія Бурдига; учасник трьох Олімпійський ігор, чемпіон Європи 2003 року в індивідуальній гонці, триразовий чемпіон світу з літнього біатлону Олександр Біланенко та один з 30-ти найуспішніших біатлоністів планети, триразовий чемпіон та багаторазовий призер чемпіонатів Європи,  дворазовий бронзовий призер чемпіонатів світу, чемпіон світу серед юніорів, учасник п’яти Олімпійських ігор Андрій Дериземля.

 

 

Чи жалкують біатлоністи про таке рішення – вони майже одноголосно сказали «Ні». Адже на зміну їм приходять молоді, потенційні дівчата та хлопці, які вже встигли показати доволі гарні результати і відтак зробити заявку на перемогу як на українській, так і європейській та світовій аренах.  

 

Поки ж Андрій Дериземля присвятив частину свого життя волонтерській роботі, створивши центр підтримки армії, який є осередком збору і доставки гуманітарної допомоги українським бійцям та місцем реабілітації для рідних учасників АТО.

 

 

Наталія Бурдига жартома сказала своїм прихильникам про можливу кар’єру моделі а Олександр Біланенко віднині буде тренером жіночої збірної команди України і тренуватиме знаменитих сестер Валентину та Віту Семеренко.

 

Сергій Седнєв працюватиме провідним тренером збірної команди України з біатлону при Міністерстві молоді та спорту. 

Коментарі

Топ-новини

Останні новини

Всі новини

29 Березня 2024

16:19

Жителька Чернігівщини відзначила 100-й день народження

15:22

Надавав росіянам інформацію про учасників АТО та польоти БпЛА: жителя Чернігівщини засудили до 15 років ув’язнення

14:25

У Городні в підвалі лікарні облаштували укриття, де можна буде проводити операції під час тривог. ФОТО

13:33

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя

12:22

У Менському зоопарку народилося 7 нових тварин

11:20

Коропська громада отримала дві «швидкі» Mercedes від міжнародних партнерів

10:17

На Чернігівщині лісівники заліснюють рекультивовані землі

09:50

Проста, мінеральна чи газована — яку воду корисніше пити та чому?

09:25

Ще в одному селі на Чернігівщині виявили сказ

28 Березня 2024

18:18

Вітаміни та мікроелементи, що входять до складу Елевіт-комплекс 2 (для вагітних у ІІ-ІІІ триместрі)

17:25

У Чернігові з 15 квітня на місяць перекриють рух транспорту вулицею Коцюбинського

16:15

Корм для вашого улюбленця: що потрібно знати при виборі ідеального варіанту?

15:20

У Чернігові проведуть облаштування набережної Стрижня

14:55

Заглянуть внутрь: исследование мира с помощью рентгеновских лучей

14:18

На виїзді з Корюківки автівка влетіла у непрацюючий блокпост: водій загинув

13:33

З 1 квітня на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

12:52

Как создаются высококачественные семена подсолнечника

12:18

Водій поквапився від’їхати: у Чернігові з маршрутки випав пасажир

11:17

Налагодив схему постачання особливо небезпечних психотропів: у Чернігові затримали наркозакладчика

10:45

Автоматичні та напівавтоматичні коагулометри: чим відрізняються та який обрати

10:19

Росіяни за добу обстріляли 11 сіл в прикордонні Чернігівщини

09:25

У Чернігові на Козацькій у мікроавтобусі виявили 15 бочок зі спиртом

27 Березня 2024

19:00

Як провести SEO-аудит сайту: покрокова інструкція з проведення SEO-аудиту

17:15

У Чернігові рятувальники вивільнили ондатру, яка потрапила до дамби на Стрижні. ФОТО

16:45

Соцпрацівники 13 громад Чернігівщини отримали сучасні електроскутери

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка горить
19 Липня 2023

Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка

Залужний відвідав командування ЗСУ на північному напрямку ВІДЕО
28 Червня 2023

Залужний відвідав командування ЗСУ на північному напрямку

Чернігівська команда «Батьківщини» долучилася до допомоги лікарням Донбасу ВІДЕО
31 Травня 2023

Чернігівська команда «Батьківщини» долучилася до допомоги лікарням Донбасу

Дивитися більше відео