Рус Укр
Четвер, Березень 28, 2024 Редакція Реклама

«Десна» - «Черкаське Дніпро»: хто переможе у річковому дербі?

 «Десна» - «Черкаське Дніпро»: хто переможе у річковому дербі?
2 Жовтня 2015 3199

Гра чернігівської «Десни» з «Черкаським Дніпром» у 11 турі першої ліги відбудеться 3 жовтня у Черкасах о 15-00 на стадіоні «Центральний».

 

Між собою обидві команди зіграли 58 поєдинків.

 

«Черкаське Дніпро» здобуло 23 перемоги, а «Десна» - 18.

 

Ще 18 поєдинків завершилося у нічию.

 

«Черкаське Дніпро» - новачок, але попри свій статус, вони вдало стартували упершій лізі і здобули авторитет серед старожилів першої ліги. Матч між «Черкаським Дніпром» і «Десною» буде одним із центральних в 11 турі.

 

Боротьба за перемогу очікується вже з перших хвилин матчу. Кому усміхнеться доля? Відповідь на це питання дізнаємось вже незабаром...

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Оболонь-Бровар» — «Десна»: перемогла дружба

 

Візитна картка суперника чернігівської «Десни»:

 

У прем’єрному національному Чемпіонаті України черкащани в першій лізі (група «А») виступили невдало, посівши лише 12 місце у групі, тому змушені були в наступному сезоні виступати у другій лізі. Ставши переможцем змагань серед команд другої ліги, за рік команда повернула собі право знову виступати у першій лізі.

 

Повернення команди було сенсаційним, адже «Дніпро» блискуче розпочало чемпіонат і навіть було осіннім чемпіоном, але фінансові негаразди спонсора вплинули на підсумковий результат у другому колі – лише 6 місце.

 

Поступово, впродовж трьох сезонів втрачаючи провідних гравців, команда перетворилась на аутсайдера змагань. Ганебним був старт сезону 1996/97 років: в 10 проведених матчах – 10 поразок, різниця м’ячів 0:39. Честь футбольної команди врятувала потужна фінансова підтримка Черкаської продовольчої компанії на чолі з О.О.Гуріновичем.

 

Вболівальники у своїх серцях зберігають спогади про сезони 1998/99 та 1999/00 років, коли ФК «Черкаси» своєю грою викликало повагу футбольної України.

 

Двічі ФК «Черкаси» перебували за крок від вищої ліги, але «турботлива рука» ПФЛ поставила шлагбаум на шляху до еліти: спочатку черкащан змусили грати надуманий перехідний матч з івано-франківським «Прикарпаттям», а потім футбольне керівництво вирішило скоротити вищу лігу до 14-ти команд. На жаль, сезон 2000/01 року став останнім у першій лізі, а після завершення наступного сезону команда припинила своє існування.

 

Відродження клубу почалось з січня 2003 року. Сезон 2003/04 років був не зовсім вдалим – лише 8 місце. Наступний запам’ятається вдалим  виступом в Кубку України. Черкасці спочатку здолали першоліговий «Газовик-Скала» Стрий 2:0, потім вищоліговий «Чорноморець» 3:2 (в додатковий час), і лише в серії післяматчевих пенальті поступились сімферопольській «Таврії». За підсумками сезону 2005/06 років черкаський «Дніпро», після п'ятирічної перерви, повернувся до першої ліги.

 

Фініш сезону 2007/08 рр. став справжньою трагедією для футбольної Черкащини – за тур до завершення турнірних перегонів команду було позбавлено 9-ти очок. Від так, маючи позитивну різницю забитих та пропущених м'ячів колектив був понижений у класі.

 

Футбольний клуб «Славутич» створений 10 червня 2010 року. Майже через місяць після заснування черкаська команда зробила першу спробу отримати ліцензію для участі у турнірах серед неаматорських колективів, проте для виконання усіх необхідних вимог проходження атестації не вистачило часу. Друга спроба була вдалою, що стало подарунком клубу до першої річниці з дня свого народження та приємною новиною для жителів Черкащини.


Два роки наша область була серед небагатьох регіонів України, які не мали своєї професіональної футбольної команди. У 2009 році припинив існування черкаський ФК «Дніпро». Команду, яка була серед лідерів другої ліги, від краху могла врятувати підтримка міської або обласної влади. На жаль, тоді можновладці цією проблемою на перейнялися.

 

Дебют на професіональному рівні став більш ніж переконливим: черкаський «Славутич», склавши гідну конкуренцію лідерам групи «А» – ФК «Суми» та чернігівській «Десні», посів почесну третю сходинку турнірної таблиці за підсумками сезону 2011/12 рр. Тренерському штабу на чолі з Олександром Кирилюком вдалося створити боєздатний колектив, основу якого склали молоді перспективні вихованці черкаського футболу.

 

З 1 лютого 2013 року головним тренером команди було призначено відомого в країні фахівця – заслуженого тренера України Сергія Пучкова. Першим футбольним трофеєм, виграним черкаським клубом під керівництвом нового головного тренера, став Всеукраїнський турнір «UFI & Zorya-Cup».

 

На короткій весняній дистанції команді не вдалося наздогнати своїх опонентів у боротьбі за вихід до першої ліги. У підсумку «Славутич» другий рік поспіль фінішував у своїй групі на третьому місці.

 

Попри те, до активу команди слід віднести перемогу над чернігівською «Десною» (єдина поразка, що зазнав безапеляційний лідер змагань) та розгром стрийської «Скали» з рахунком 7:0, що став повторенням рекорду результативності за всю історію виступів професіональних команд міста.

 

Влітку на головному тренерському містку відбулася чергова зміна. Сергій Пучков очолив команду Прем’єр-ліги, а головним тренером черкаського «Славутича» став його помічник Ігор Петров.

 

Першу частину сезону 2013/14 рр. «Славутич» під керівництвом Ігоря Петрова закінчив на шостому місці в Чемпіонаті України серед команд Другої ліги. У листопаді 2013 року у структурі управління ФК «Славутич» відбулися зміни. Створено виконавчий орган черкаського футбольного клубу, який очолив генеральний директор Володимир Лашкул.

 

Випускник Білозірської середньої школи №1, Володимир Лашкул є почесним президентом футбольного клубу «Зоря» (Білозір’я). В Україні він відомий тим, що є головою правління приватного акціонерного товариства «Україна Футбол Інтернешнл» – ексклюзивного партнера Федерації Футболу України з реалізації телевізійних, рекламних та інших комерційних прав. Крім цього, Володимир Лашкул тривалий час плідно працював на посаді віце-президента Федерації футболу України.

 

19 грудня генеральний директор ФК «Славутич» Володимир Лашкул задовольнив прохання головного тренера команди Ігоря Петрова про відставку у зв’язку із сімейними обставинами. 25 грудня був підписаний контракт з новим головним тренером – Юрієм Бакаловим, який донедавна очолював команду Прем’єр-ліги «Арсенал» (Київ).

 

На прес-конференції з нагоди початку на Черкащині футбольного сезону 2014 року були представленні титульний спонсор ФК «Славутич» – ПАТ «Банк Михайлівський» та генеральний партнер – компанія «Ельдорадо». Почесним президентом клубу став Ігор Дорошенко – голова правління ПАТ «Банк Михайлівський».

 

У розіграші Кубку України сезону 2013/14 років футбольний клуб «Славутич» вперше у своїй історії брав участь у чвертьфінальній та півфінальній стадіях других за престижністю національних футбольних змагань України. Варто зазначити, що у 1/2 фіналу розіграшу Кубку України донецькому «Шахтарю» лише у додатковий час зустрічі вдалося здолати опір славутчан.

 

Проте, кубкові успіхи не були підкріплені виступом у чемпіонаті – 6 місце у турнірній таблиці друголігових перегонів.

 

18 липня 2014 року загальні збори Обласної громадської організації ФК «Славутич» (Черкаси), враховуючи побажання вболівальників, громадськості Черкас та області, опитування, проведеного департаментом маркетингу, комунікацій і зв’язків із громадськістю черкаського клубу, прийняли рішення про зміну назви футбольного клубу й команди «Славутич» на ФК «Черкаський Дніпро».

 

Ставши чемпіонами України серед команд Другої ліги сезону 2014/15 років, нинішнє покоління футболістів «Черкаського Дніпра» зробило вагомий подарунок до 60-річного ювілею команди і дня міста! 6 червня на Центральному стадіоні обласного центру відбулося нагородження керівництва, адміністрації, гравців та тренерського штабу футбольного клубу «Черкаський Дніпро».

 

Досягнення «Черкаського Дніпра»:

 

Півфіналіст Кубка України 2013/14 рр.р.).


Бронзовий призер першості України серед команд І ліги в сезоні 1999/2000років.

 

Учасник перехідного матчу за правограти у вищій лізі («Прикарпаття» Івано-Франківськ 1:3, 10 липня 1999 р.).

 

Учасник фіналу за участю найсильніших команд класу «Б» у 1967 році (6 місце).

 

Переможець змагань серед команд 2ліги в сезонах1992/1993, 2005/06 та 2014/15 рр.

 

Переможець IV Міжнародних ігор сільських команд соціалістичних країн у Болгарії (1959 р.).

 

Півфіналіст Кубка 25-річчя  визволення України від німецько-фашистських загарбників (1969 рік).

 

Найвище досягнення в Кубку СРСР – 1/16 фіналу («Зеніт» Ленінград 0:1, 9 вересня 1961 р.).

 

Чемпіон України серед аматорів 1973 та 1987 рр.

 

Учасник Чемпіонату України серед аматорів 1955-57, 1972-73, 1985-87, 2003, 2011 рр.

 

Найпереконливіша перемога в статусі команди майстрів:7:0 «Ворскла» Полтава (29 квітня 1994 р.).

 

«Оболонь-2» Київ (21 жовтня 2001 р.), «Скала» Стрий (8 червня 2013 р.).

 

Найганебніша поразка в статусі команди майстрів: 0:1 «Сталь» Алчевськ (10 вересня 1996 року).

 

Прогноз автора — 0:0

Коментарі

Топ-новини

Останні новини

Всі новини

28 Березня 2024

18:18

Вітаміни та мікроелементи, що входять до складу Елевіт-комплекс 2 (для вагітних у ІІ-ІІІ триместрі)

17:25

У Чернігові з 15 квітня на місяць перекриють рух транспорту вулицею Коцюбинського

16:15

Корм для вашого улюбленця: що потрібно знати при виборі ідеального варіанту?

15:20

У Чернігові проведуть облаштування набережної Стрижня

14:55

Заглянуть внутрь: исследование мира с помощью рентгеновских лучей

14:18

На виїзді з Корюківки автівка влетіла у непрацюючий блокпост: водій загинув

13:33

З 1 квітня на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

12:52

Как создаются высококачественные семена подсолнечника

12:18

Водій поквапився від’їхати: у Чернігові з маршрутки випав пасажир

11:17

Налагодив схему постачання особливо небезпечних психотропів: у Чернігові затримали наркозакладчика

10:45

Автоматичні та напівавтоматичні коагулометри: чим відрізняються та який обрати

10:19

Росіяни за добу обстріляли 11 сіл в прикордонні Чернігівщини

09:25

У Чернігові на Козацькій у мікроавтобусі виявили 15 бочок зі спиртом

27 Березня 2024

19:00

Як провести SEO-аудит сайту: покрокова інструкція з проведення SEO-аудиту

17:15

У Чернігові рятувальники вивільнили ондатру, яка потрапила до дамби на Стрижні. ФОТО

16:45

Соцпрацівники 13 громад Чернігівщини отримали сучасні електроскутери

16:17

Двох росіян, які розстріляли дві автівки з цивільними людьми на Прилуччині, засудили до довічного ув’язнення

15:18

У Чернігові на перехресті вулиць Героїв Маріуполя та Кримської перекривають рух автотранспорту

14:52

Экспертные советы по выбору удилища и катушки

14:19

Кабінет пацієнта, послуги для ветеранів і не тільки. Федоров анонсував новинки в «Дії»

13:33

У Чернігові розглядають питання ремонту дороги на Єськова

12:22

Стрибнув з даху: у Ніжині знайшли тіло чоловіка

11:19

З прикордоння з початку року виїхали майже 800 жителів Чернігівщини

10:45

Выбор подходящих колес для скейтборда в соответствии с вашим стилем катания

10:17

У Чернігові на Квітневій вже замінили 600 метрів водопроводу

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка горить
19 Липня 2023

Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка

Залужний відвідав командування ЗСУ на північному напрямку ВІДЕО
28 Червня 2023

Залужний відвідав командування ЗСУ на північному напрямку

Чернігівська команда «Батьківщини» долучилася до допомоги лікарням Донбасу ВІДЕО
31 Травня 2023

Чернігівська команда «Батьківщини» долучилася до допомоги лікарням Донбасу

Дивитися більше відео