Рус Укр
Середа, Квітень 24, 2024 Редакція Реклама

«Чернігову потрібні управлінці, а не політики», - Василь Куліда

«Чернігову потрібні управлінці, а не політики»,  - Василь Куліда
4 Жовтня 2015 4451

Імідж*

Останнім часом в Україні виникло чимало нових політичних партій. Простій людині складно розібратися в цьому передвиборному «хіт-параді», а деякі політики щосили цим користуються: піаряться, заробляють, роздають красиві, але порожні обіцянки...
У всьому цьому різноманітті лозунгів головне – не піддаватися емоціям, на які так професійно тиснуть популісти.

 

«Батьківщина», «Солідарність», «Укроп», «Самопоміч», «Свобода»... За кого голосувати? Експерти виділяють партію «Наш край», керуючись базовими принципами цієї політичної сили: «Наш край» проти олігархів при владі, популізму та емоційного шантажу задля політичних дивідендів. Об'єднує партійців ідея сильних громад, без чого неможлива і сильна Україна.

 

Ми вирішили поговорити з депутатом обласної ради Василем Кулідою, який ввійшов до створеної в Чернігівській обласній раді депутатської групи «Наш край».

 

- Чому саме «Наш край»? Партій багато і всі вони декларують благі цілі...

 

Ви точно зазначили: «декларують». Але це не означає «роблять». Багато політичних сил пропонували мені поповнити їх лави, однак найближчою для мене виявився саме «Наш край». Країна починається з рідного краю. У мене серце болить за Чернігівщину! Я все життя живу і працюю тут. І не можу допустити, щоб популісти з благопристойними обличчями і в дорогих костюмах використали нашу громаду заради особистого збагачення. Не треба обіцянок зробити «все по-новому». Ламати – не будувати. Не треба гучних гасел. Покажи справою, що ти можеш зробити для своєї громади.

 

ПРО ПОЛІТИКУ

 

Кажуть, політика – це вміння виправдати підлість. І для мене принципово важливо, що в «Нашому краї» немає політиків, є люди справи. До депутатської групи «Наш край» увійшли господарники, виробничники. Ті, хто створює робочі місця з гідною зарплатою, сплачує податки на розвиток Чернігівщини. Моїм однопартійцям, на відміну від кандидатів-олігархів, важливий не прибуток будь-якою ціною, не заробіток тут і зараз.

 

Один із наочних прикладів – депутат обласної ради Надія Миклухо-Маклай, яка входить до нашої групи. Вона той самий антиолігарх, господарник і люди для неї – на першому місці. В очолюваному нею господарстві тракторист або доярка отримують більше, ніж банківський працівник! Для неї неприпустимо тримати людей на «голодному пайку».

 

Ще один приклад – депутат групи «Наш край» Людмила Андрієвська. Підприємство, яке вона очолює, лідирує у виробництві молока. Працювати в аграрному секторі завжди було непросто. Це не «купи – продай». Для неї справою честі є розвиток рідного краю з таким потужним сільськогосподарським потенціалом. Наші працьовиті люди мають право на гідну зарплату.

 

ПРО КАНДИДАТІВ-ОЛІГАРХІВ

 

Кандидати-олігархи отримують мільйонні доходи, а люди, які працюють на них і заробляють їм ці мільйони, у той самий час отримують мінімальну зарплату! Де тут справедливість?! Як можна не платити своїм працівникам, які зробили з тебе олігарха? Як можна їздити в дорогих авто і мати цілком респектабельний вигляд, якщо ті, хто працює на тебе, не знають, як звести кінці з кінцями?

 

ПРО ШОКОВУ ТЕРАПІЮ ДЛЯ ОЛІГАРХАТУ

 

- Є думка, що результати цих виборів у багатьох регіонах країни можуть стати шоком для парламентських партій-важкоатлетів і, тим паче, для представників олігархату. Як складається ситуація в Чернігові?

 

Люди втомилися від політичних інтриг і столичних політиків. Жителі Чернігова, як і всі українці, не бажають чути про ефемерні реформи. Результати повинні бути очевидні. Це – вуличне освітлення, відремонтовані дороги, модернізація житлово-комунального господарства, новий транспорт. Адже від цього залежать комфорт, безпека і достаток рідного краю, а отже, і кожної родини.

 

Сьогодні людям потрібна робота, нормальні зарплати, гідна медицина, якісна освіта для дітей ... Тому в Чернігові виник запит на людей справи – господарників та управлінців, які працюють разом зі своєю громадою, таких як Олександр Соколов. Жителі цього обласного центру тричі доручали йому керівництво містом, і всі ці роки він працював разом зі своєю громадою.

 

Після обрання Соколова були погашені всі борги перед працівниками бюджетної сфери. А раніше люди по півроку зарплати не бачили! На сьогодні боргів немає, крім того, виплачуються надбавки на місцевому рівні. Цього немає навіть у Києві. У 2002 році Чернігів отримав гаряче водопостачання. А я пам'ятаю, як Соколову казали, що це неможливо. Наш історичний центр буквально відновлений із руїн. Незабаром реконструкція повністю завершиться. Вже сьогодні – це не тільки наша перлина, а й гордість всієї України.

 

- Як минає передвиборна кампанія?

 

Це ж не президентські і не парламентські вибори, як думають деякі кандидати на посаду мера, які мають досвід роботи в Раді. Не треба розмовляти з людьми гаслами, від цього життя не покращиться. Удавати розумників значно простіше, ніж працювати. Ці люди з величезним бізнесом за спиною сьогодні знову намагаються зайняти ключові посади в державі. Кримінальне минуле і постійна зміна політичної орієнтації в деяких наших опонентів... Крісло мера для них не більше, ніж джерело збагачення. Олігарх в усьому вбачає тільки прибуток. Це його суть. Таке поняття, як «соціальний захист людей», не їхній формат. Вони оперують іншими поняттями – «віджим», «розпил», «прихватизація». Навіть на нашу ТЕЦ вже оком накинули!

 

Соколов за роки своєї роботи неодноразово боровся за те, щоб відстояти наші ключові об'єкти – ТЕЦ, водоканал. І відстояв. Сьогодні це власність громади, а не олігархів. Інакше тарифи у нас були б непідйомні!

 

ПРО БРУДНІ ВИБОРЧІ ТЕХНОЛОГІЇ

 

Деякі наші опоненти розуміють, що чесно на виборах вони не переможуть. Тому в Чернігові застосовуються брудні технології. Є хороший вислів: «Противник, який найсильніше бореться проти тебе, найбільше переконаний у твоїй правоті». Навіщо заляпувати фарбою білборди своїх опонентів? Навіщо псувати наше місто? Доведи справами, а не такими методами. Нам відомо, що стосовно нинішнього мера готуються провокації. Олігархи намагаються навісити на нього свої ж ярлики, приписуючи неіснуючі будинки та багато іншого. І все заради того, щоб вичавити з нашого міста все! Олігархи при владі – це шлях Росії, але не Чернігова.

 

У нас є зовнішній ворог, і ми знаємо його в обличчя. Але є ще й внутрішній ворог – в костюмі і в краватці, з красивими обіцянками та нездійсненними прожектами... Сьогодні популізм заради дерибану рідної землі – вдвічі смертний гріх. На те, щоб очорнити Соколова, витрачаються величезні кошти, краще б громаді своїй допомогли, сім'ям бійців АТО.

Коментарі

Топ-новини

Грант на відновлення може отримати бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня по Чернігову

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня по Чернігову, може отримати грант на відновлення від МОМ.   Про це повідомляє прес-служба міськради.   Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським

Останні новини

Всі новини

24 Квітня 2024

17:17

Грант на відновлення може отримати бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня по Чернігову

16:16

У Чернігові та області 25 квітня очікується туман

15:17

На Чернігівщині піротехніки вилучили 17 вибухонебезпечних предметів

14:25

На зупинках громадського транспорту у Чернігові з'являться термінали для придбання та поповнення транспортних карток

13:30

Нецензурно лаявся, принижував та ображав: на Чернігівщині повідомили про підозру чоловіку, який знущався зі своєї матері

12:22

Додали 60 світлин: на Алеї Героїв у Чернігові оновили фотовиставку, присвячену загиблим захисникам. ФОТО

11:15

60 вибухів за добу: росіяни з різних видів зброї атакували прикордоння Чернігівщини

10:18

Обороняв Чернігівщину: президент вручив нагороду Героя України батьку загиблого воїна

09:25

На Чернігівщині патрульні «спіймали» водія, який перевозив 100 літрів спирту

23 Квітня 2024

17:15

Вибір надійних вхідних дверей: Обираємо зламостійкі двері правильно!

16:18

На Чернігівщині у 9 громадах запрацювали поліцейські станції. ФОТО

16:00

Ендоскопічні операції в загальній хірургії

15:15

У Чернігові поряд із зупинками громадського транспорту встановлять 10 модульних укриттів з автоматичними замками

14:45

Як відновити емоційний зв'язок у стосунках

14:22

Випиляли кленів на 100 тисяч гривень: на Чернігівщині повідомили про підозру «чорним лісорубам»

13:35

Планшеты 10 дюймов: iPad или Samsung лучше купить для учебы

12:25

У Чернігів надійшли 4 центробіжних насоси від благодійників: для кого вони призначені. ФОТО

12:00

Сравнение облицовочного кирпича с другими видами материалов для фасада

11:20

Ветеран з Чернігова відкриває автомийку

11:00

Різновиди жалюзі на вікна

10:17

Програму додаткової грошової допомоги для пенсіонерів продовжено ще на 3 місяці

09:52

Преси для брикетування паливних брикетів

09:25

Воїна з Чернігівщини нагородили почесним нагрудним знаком «Золотий хрест»

22 Квітня 2024

17:17

Чернігівка виборола золоту медаль серед дівчат в турнірі з шахів на Чемпіонаті України

16:18

Родині з Новоселівки американці подарували модульний будинок

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
 Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у серпні 2023-го
22 Квітня 2024

Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку людей – БФ «Надія»
16 Квітня 2024

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку

«Батьківщина» не підтримала насильницьку мобілізацію
12 Квітня 2024

«Батьківщина» не підтримала насильницьку

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Дивитися більше відео