Рус Укр
Четвер, Квітень 25, 2024 Редакція Реклама

Сергій Охонько зустрівся з ніжинцями, щоб почути й допомогти

Сергій Охонько зустрівся з ніжинцями, щоб почути й допомогти
14 Лютого 2019 4283

Зо два десятки зустрічей з виборцями на початку року провів обласний депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Охонько.
 

Обговорення проходили на виборчому окрузі по вулицях Незалежності, Шевченко, Об'їздна, Корчагіна, Синяківська і Озерна.


Депутат розповів про свою роботу за останній рік, а саме про проекти, які вдалося втілити і про ті, які в перспективі реалізуються.

 

У свою чергу, люди говорили про наболіле: тарифи на проїзд і теплопостачання, відсутність робочих місць, ремонт під'їздів і дахів будинків, стан доріг, їх очищення від снігу, облаштування зон відпочинку, нові реформи й проблеми з наданням допомоги в пунктах медицини.

 

Треба відзначити, що ці проблеми хвилюють не тільки ніжинців, але й переважну більшість українців.

 


Депутат давав роз'яснення з різних питань, вислуховував пропозиції та прийняв звернення щодо вирішення тих питань, які в його компетенції.


Говорячи про свою роботу, Сергій Охонько розповів про реалізацію соціально важливих проектів на території Ніжинщини, серед яких є розробка стратегії розвитку міста, яка провідними експертами була визнана однією з кращих в Україні.

 

У ній чітко прописано, як поетапно розвинути економіку Ніжина. У стратегії розвитку міста кинуті виклики головним проблемам громади, які визначалися шляхом досліджень й аналізу думки ніжинців.

 

А це: безробіття, проблеми інфраструктури міста (стан доріг, благоустрій, громадський транспорт) і розвиток економіки.

 

За словами Сергія Охонька, головним напрямком стратегії, що стане фундаментом виконання інших інноваційних змін в місті, є потужна економіка.

 

Головна ставка робиться на модернізацію летовища під «Міжнародний авіалогістічній центр» з можливістю прийняття вантажних літаків і створення терміналів для зберігання і їх перевантаження.

 

Це, в свою чергу, надасть можливість будівництва підприємств і виставкових центрів, а, як наслідок - створення нових екологічно стійких підприємств-кластерів. Близькість до міжнародних автодоріг Е95, Е101 і потужний залізничний вузол є додатковими перевагами для розвитку Ніжина, як потужного логістичного центру північної України.


Також Сергій Охонько розповів про проект «Безпечне місто», який також є частиною стратегії розвитку. Втілення цієї системи зробило б Ніжин більш комфортним для людей, адже зменшилися б випадки вандалізму та змінилася б криміногенна ситуація в місті, що є вже наболілими питаннями для суспільства.

 

Крім того, свою діяльність припинили б злодії, адже під наглядом камер і системи, яка аналітично вміє оцінювати ситуацію на вулицях міста та визначати особи, для втілення злих намірів не було б можливості.

Дані проекти вже розроблені, але, на жаль, поки їх реалізацію гальмує міська рада.


Проте, одна з соціально важливих справ все ж знайшла своє продовження і підтримку влади - будівництво нового сучасного басейну по вулиці Незалежності.

 

 

Цього року Міністерство молоді та спорту України організовує конкурс на будівництво малих і середніх басейнів України. У ньому візьме участь і ніжинський проект, якщо міські чиновники не загальмують цей процес. Є велика ймовірність, що за державні кошти в Ніжині побудують сучасний, багатофункціональний басейн, на відкриття якого чекають тисячі ніжинців. Велика підтримка цього проекту відобразилася в 7000 підписах ніжинців, які з радістю сприйняли цю можливість.

Також Сергій Охонько зазначив, що майбутнє економіки міста залежить від співпраці з агропідприємствами. Адже створення агрокластерів, які б переробляли зернову продукцію, забезпечувало б нові робочі місця та надходження податків до бюджету.

 

Місто, в свою чергу, зробило б ще один крок - від продажу сировини до виготовлення продукції. Адже зараз, в більшості, зерно прямим шляхом продається за кордон, а звідти ми купуємо вироби з нього. А так, ми б змогли експортувати вироби, що, в свою чергу, дало б великі поповнення бюджету міста та додаткові робочі місця!


У своїй бесіді з виборцями депутат обговорив і роботу, яка вже зроблена по округу. Мова йде більше ніж 30 відремонтованих під'їздів, близько 20 встановлених дитячих майданчиків, ремонт внутрішньоквартальних доріг і поліпшення благоустрою вулиць.

 


Важливою частиною зустрічі були звернення громади до депутата, а таких було багато.

 

Більшість з них, що стосувалися тарифів і якості надання послуг, були в компетенції міської влади, а з цього випливало, що потрібно налагоджувати двосторонній діалог «громада-влада».

 

Адже зараз населення не до кінця розуміє, як формуються тарифи, і що впливає на їх складові. Багато питань і до комунальних служб, адже вони не в повному обсязі виконують свою роботу, або надають послуги неякісно.

 

Актуальним є і стан тепломереж, які, судячи з відкритих кватирок і зеленої трави біля будинків, потребують реорганізації.

 

Крім того, людей турбувала й відсутність лікарів з якими можна укласти договір за місцем проживання. І деяким доводиться їздити в інший кінець міста, щоб потрапити на прийом.

 

 

Це питання в телефонній розмові вирішував Сергій Охонько з головним лікарем Ніжинського центру надання первинної медико-санітарної допомоги, яка пояснила, що в такому випадку громадяни повинні писати звернення, щоб в поліклінічне відділення їхнього мікрорайону направили ще кілька лікарів.

 

До слова, є вакансії в амбулаторіях сімейної медицини - так що, запрошуємо бажаючих з відповідною освітою до роботи.


І взагалі, з інших питань, що стосуються надання послуг комунальними установами, як підкреслив обласний депутат, суспільство повинно писати офіційні звернення та скарги, адже тільки так можна отримати офіційну відповідь та рішення проблем.

Крім того, депутат приймав звернення щодо ремонту під'їздів, дахів будинків, створення територій відпочинку, вирішення питань благоустрою та допомоги в особистих питаннях.

 

Зустрічі з людьми були плідними і як результат - Сергій Охонько склав план за яким працюватиме по своєму округу протягом цього року.

 


«Все, що від мене залежить, буду робити і намагатися вирішити якомога більше питань. Для мене дуже важливо було почути виборців, адже я, як їх обранець, повинен бути в курсі всіх проблем і потреб людей і вирішувати ті, що в моїй компетенції. Але і люди повинні зрозуміти, що і від них залежить багато чого. Спільними зусиллями можна привести в порядок житловий фонд і комунальну сферу. Тому треба об'єднуватися в рішенні проблем, приходити на зустрічі і разом шукати вихід із ситуацій, а не залишатися на дивані, будучи байдужими.

Однак, без серйозних системних змін, на рівні держави, люди краще жити не стануть, тому треба обирати владу, яка з народом і яка планує зміни.

У нас є вибір: сидіти і чекати, або брати відповідальність на себе і робити. Робити, не дивлячись на всі боки, не звертаючи уваги на труднощі і йти тільки вперед!

Спасибі всім, хто не залишився байдужим і прийшов на зустріч. Для мене це важливо, адже ми повинні чути один одного і бути однією командою!»
, - резюмував Сергій Охонько.

Коментарі

Топ-новини

Грант на відновлення може отримати бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня по Чернігову

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня по Чернігову, може отримати грант на відновлення від МОМ.   Про це повідомляє прес-служба міськради.   Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським

Останні новини

Всі новини

25 Квітня 2024

09:25

Мобільні медичні бригади відвідали Стольне та Варву на Чернігівщині

24 Квітня 2024

17:17

Грант на відновлення може отримати бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня по Чернігову

16:16

У Чернігові та області 25 квітня очікується туман

15:17

На Чернігівщині піротехніки вилучили 17 вибухонебезпечних предметів

14:25

На зупинках громадського транспорту у Чернігові з'являться термінали для придбання та поповнення транспортних карток

13:30

Нецензурно лаявся, принижував та ображав: на Чернігівщині повідомили про підозру чоловіку, який знущався зі своєї матері

12:22

Додали 60 світлин: на Алеї Героїв у Чернігові оновили фотовиставку, присвячену загиблим захисникам. ФОТО

11:15

60 вибухів за добу: росіяни з різних видів зброї атакували прикордоння Чернігівщини

10:18

Обороняв Чернігівщину: президент вручив нагороду Героя України батьку загиблого воїна

09:25

На Чернігівщині патрульні «спіймали» водія, який перевозив 100 літрів спирту

23 Квітня 2024

17:15

Вибір надійних вхідних дверей: Обираємо зламостійкі двері правильно!

16:18

На Чернігівщині у 9 громадах запрацювали поліцейські станції. ФОТО

16:00

Ендоскопічні операції в загальній хірургії

15:15

У Чернігові поряд із зупинками громадського транспорту встановлять 10 модульних укриттів з автоматичними замками

14:45

Як відновити емоційний зв'язок у стосунках

14:22

Випиляли кленів на 100 тисяч гривень: на Чернігівщині повідомили про підозру «чорним лісорубам»

13:35

Планшеты 10 дюймов: iPad или Samsung лучше купить для учебы

12:25

У Чернігів надійшли 4 центробіжних насоси від благодійників: для кого вони призначені. ФОТО

12:00

Сравнение облицовочного кирпича с другими видами материалов для фасада

11:20

Ветеран з Чернігова відкриває автомийку

11:00

Різновиди жалюзі на вікна

10:17

Програму додаткової грошової допомоги для пенсіонерів продовжено ще на 3 місяці

09:52

Преси для брикетування паливних брикетів

09:25

Воїна з Чернігівщини нагородили почесним нагрудним знаком «Золотий хрест»

22 Квітня 2024

17:17

Чернігівка виборола золоту медаль серед дівчат в турнірі з шахів на Чемпіонаті України

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
 Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у серпні 2023-го
22 Квітня 2024

Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку людей – БФ «Надія»
16 Квітня 2024

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку

«Батьківщина» не підтримала насильницьку мобілізацію
12 Квітня 2024

«Батьківщина» не підтримала насильницьку

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Дивитися більше відео