Рус Укр
Воскресенье, май 19, 2024 Редакция Реклама

Довибори до Верховної Ради по чернігівському округу можуть перетворитися на політичний скандал

Довибори до Верховної Ради по чернігівському округу можуть перетворитися на політичний  скандал
24 апреля 2015 15340

 

Довибори до Верхової Ради по 205 округу в Чернігові можуть ознаменуватися грандіозним політичним скандалом всеукраїнського масштабу.  Адже тут, швидше за все,  стикнуться дві потужні політичні сили  –  група  Коломойського з’ясовуватиме стосунки з представником так званої «молодої команди»  колишнього мера Києва Черновецького.

 

Після короткого затишшя навколо довиборів,  інформаційний простір вибухнув справжньою сенсацією. Людина Коломойського Геннадій Корбан заявив про намір балотуватися у народні депутати саме на цьому окрузі.

 

 

Лише на перший погляд це рішення може видатися чистою випадковістю.  Вибір Корбана, швидше за все, має під собою дуже серйозні мотиви.

 

Справа в тому, що кілька тижнів  тому Чернігівська газета «Вєсть» опублікувала матеріал, в якому, серед іншого, йшлося, що на 205-му буде балотуватися вінничанин Сергій Березенко. Чоловікові трохи більше 30-ти років, а він вже очолює ДУСю – Державне управління справами Адміністрації Президента.  А також полюбляє фотографуватися біля раритетних авто.

 

 

За повідомленням поінформованих джерел, Сергій Березенко вже навідувався в Чернігів. Вивчав, так би мовити, ситуацію.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові "засвітився" перший "парашутист"

 

Саме те, що можливе висування Сергія Березенка по 205 округу викликало бажання Корбана кинути йому виклик, непрямо підтвердив ще один член команди Коломойського Борис Філатов.  Слова Філатова приводить інтернет-ресурс «Інформатор»:

 

«Немного инсайда из кулуаров. Администрация Президента пыталась разыграть в Чернигове своеобразную “двухходовку”: во-первых, провести по 205-му округу в Раду известного метросексуала из “молодой команды” Черновецкого, руководителя ДУСи г-на Березенко, а, во-вторых, заведя “младореформатора” в парламент, сделать его впоследствии руководителем фракции БПП. Похоже, что заявление Корбана сломало им всю “игру”…»

 

Причину конфлікту команди Коломойського з Сергієм Березенком не треба довго шукати. Досить лише вивчити історію виборів до Верхової Ради 2014-го по деяким мажоритарним округам Донецької області. А саме на №№ 47, 49, 50, 52 і 59.

 

Вибори на деяких з цих округів ледь не закінчилися збройним протистоянням між представниками міліції і представниками добровольчих батальйонів. 

 

 

Інтеренет-видання «INSAIDER»,  аналізуючи розвиток подій на цих округах,  виокремив головних фігурантів конфлікту. Серед них, зокрема, називали Сергія  Березенка та людей  Ігоря Коломойського. За інформацією видання,  Березенко та Коломойський підтримували на цих округах різних кандидатів. Одному  з них  народний депутат Андрій Денисенко навіть відкрито закидав звинувачення у симпатії до сепаратистів. Дійшло до того, що голову ДУСі Сергія Березенка звинуватили у причетності фальсифікації виборів на деяких округах. Також йому закидали  «злив» низки мажоритарних округів одіозним «регіоналам». Зокрема, йшлося і про округ, де переміг екс-регіонал, донецький  олігарх Юхим Звягільський.

 

Сам Березенко у коментарі інтернет-виданню «Главком» ці звинувачення, звісно,  відкинув.

 

 «Це, схоже, на замовлення. Де я? А де Звягільський і Донецьк? І якби я взяв якісь кошти в Звягільського, то якби він міг вступити в Опозиційний блок? Де вигода в цьому для нашої політичної сили?», - заявив Березенко

 

У свою чергу команда Коломойського допомагала на  скандальних округах  іншим кандидатам. Серед них були і бійці добровольчих батальйонів.

 

Ця ситуація і розварила команду Коломойського з головою ДУСі Сергієм Березенком.

 

І тепер схоже, що  обидві сторони протистояння  обрали Чернігів, як плацдарм своєї подальшої боротьби.  Звісно, що наразі публічний виступ  Корбана, та непублічне зондування ситуації Березенком ( про  намір балотуватися він ще не говорив)  – це швидше заяви про наміри. Ще не оголошено  дату довиборів, тож й до офіційного висування кандидатів ще далеко.  

 

Але вже сьогодні не важко припустити, що вибори будуть гучними. Обидві команди мають доступ до потужних фінансових та інформаційних ресурсів. Зокрема, канал 1+1 пов’язують з Коломойським, Березенко ж може розраховувати на лояльність державних телеканалів.

 

Не буде перебільшенням сказати, що слід очікувати скандалів, публічних звинувачень, «війни» компроматів. Не виключено, що підтримувати «своїх» кандидатів приїдуть окремі представники добровольчих батальйонів.

 

Здавалося б, часи такої політики, коли опоненти з’ясовують стосунки у подібний спосіб, вже пройшли. Але, на жаль, така ситуація може повторитися і в Чернігові.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літо в Чернігові обіцяє бути спекотним​

 

В запалі політичної боротьби суперники навряд чи враховують той факт, що в гру може втрутитися ще один сильний гравець. Відомий чернігівський політик Валерій Дубіль нещодавно заявив, що не виключає своєї участі у виборчій кампанії.  Дубіль має в 205 окрузі потужну електоральну підтримку. В 2012 році він переміг тут на мажоритарних виборах до Верховної Ради з безпрецедентною, як для Чернігівської області, підтримкою виборців. Понад 50 відсотків жителів округу – а це майже 50 000 людей – віддали йому свої голоси.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубіль не виключив можливості балотуватися у нардепи по 205 округу

 

І хоча Дубіль, на відміну від політичних «парашутистів» Корбана і Березенка, не має доступу до  настільки потужного інформаційного ресурсу, його шанси від того не стають меншими.

 

Валерій Дубіль, якщо  вирішить балотуватися, буде робити те, що вже роками дозволяє йому мати велику підтримку чернігівців – безпосередньо зустрічатиметься та спілкуватиметься з людьми. Його в Чернігові добре і давно  знають. Балів Дубілю додає й те, що він єдиний серед важковаговиків цих перегонів – місцевий. Адже, які б симпатії чернігівці не виказували Корбану чи Березенку, навряд чи вони захочуть мати в Раді своїм представником людину, яка приїхала сюди з Дніпропетровська чи Вінниці.  Відтак, може забути про округ та інтереси його жителів одразу після виборів.

 

Складається класична ситуація: поки двоє сильних суперників з’ясовують стосунки, займаються взаємопоборюванням, зчиняють публічні скандали, переможцем виходить інший кандидат. Особливо, якщо за ним стоїть хороша репутація та довіра людей. Тим більше, що чернігівці – миролюбні люди, які не люблять скандалів, а прагнуть спокійного життя.

 

Комментарии

Топ-новости

На прикордонні Чернігівщини внаслідок російських обстрілів постраждав цивільний чоловік: він у лікарні

Вдень 18 травня росіяни завдали ударів по прикордонній Семенівській громаді Новгород-Сіверського району.   Внаслідок атаки поранення отримав місцевий мешканець 1965 року народження. Його госпіталізували лікарі.   Про це повідомляє прес-служба поліції області.   Також, внаслідок атаки окупантів по населеному пункту пошкоджено багатоквартирний будинок та будівлю дитсадка.   ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МІНОБОРОНИ ЗАПУСКАЄ МОБІЛЬНИЙ ЗАСТОСУНОК РЕЗЕРВ+ ДЛЯ

Последние новости

Все новости

19 мая 2024

13:35

Зробіть крок на зустріч красі і довголіттю з мінеральною водою «AQUA Миргород» Detox

12:15

На Прилуччині рятувальники дістали корову з глибокої ями. ФОТО

11:00

Таргетированная реклама - ключевой инструмент маркетинговой стратегии для продвижения в соцсетях

18 мая 2024

17:00

Когда требуется замена экрана Samsung S8? «МТИ-Сервис» называет несколько распространенных ситуаций

15:20

На прикордонні Чернігівщини внаслідок російських обстрілів постраждав цивільний чоловік: він у лікарні

09:20

Дитяче харчування в перший рік життя

17 мая 2024

17:15

Основные принципы выбора антибиотиков для лечения бактериальных инфекций

16:18

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

15:15

Dr.Kadir B3: эффективное решение для проблемной кожи!

14:25

«Зупинка імені Олександра Мацієвського»: у Ніжині встановлять автобусну зупинку від мами Героя

14:01

Чудо морской техники - строительство «Титаника»

13:34

Викрали планшет, 3 тисячі гривень та харчі: у Прилуках затримали двох підозрюваних у крадіжці з піцерії

12:11

Реальные отзывы о Катерине Шухниной: обзор курса по криптотрейдингу

11:16

Впала на вулиці: у Чернігові Патрульні допомогли жінці літнього віку, якій стало зле

10:22

На Чернігівщині впровадили графіки погодинного відключення електроенергії: коли й кому відключатимуть світло

09:53

Машины для мойки инвентаря и тары

09:30

Майже 150 вибухів: росіяни з різних видів зброї обстріляли 10 сіл в прикордонні Чернігівщини

16 мая 2024

18:00

Терасна дошка гладка чи рифлена? Що обрати?

17:22

Чернігів надасть допомогу 13-ій бригаді «Хартія», яка зараз боронить Харківщину

16:17

Тренди на ринку смартфонів: чому старші моделі залишаються популярними?

15:16

На сесії Чернігівської облради прийняли понад 50 рішень: деталі

14:18

Тільки надійна гідравліка у продажу «Hydromarket»

13:36

На Чернігівщині 11 шкіл з власними сонячними електростанціями

12:20

Какие инструменты используют для обработки для мебели своими руками?

11:21

У Носівці розшукали зниклого 8-річного хлопчика

Смотреть больше новостей

Видеосюжеты

Все видео
 Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у серпні 2023-го
22 апреля 2024

Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку людей – БФ «Надія»
16 апреля 2024

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку

«Батьківщина» не підтримала насильницьку мобілізацію
12 апреля 2024

«Батьківщина» не підтримала насильницьку

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 марта 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 марта 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 февраля 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 февраля 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 января 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 января 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 января 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 декабря 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 августа 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Смотреть больше видеорепортажей