Рус Укр
Середа, Травень 08, 2024 Редакція Реклама

Довибори до Верховної Ради по чернігівському округу можуть перетворитися на політичний скандал

Довибори до Верховної Ради по чернігівському округу можуть перетворитися на політичний  скандал
24 Квітня 2015 15337

 

Довибори до Верхової Ради по 205 округу в Чернігові можуть ознаменуватися грандіозним політичним скандалом всеукраїнського масштабу.  Адже тут, швидше за все,  стикнуться дві потужні політичні сили  –  група  Коломойського з’ясовуватиме стосунки з представником так званої «молодої команди»  колишнього мера Києва Черновецького. 

 

Після короткого затишшя навколо довиборів,  інформаційний простір вибухнув справжньою сенсацією.   Людина Коломойського Геннадій Корбан заявив про намір балотуватися у народні депутати саме на цьому окрузі.

 

 

Лише на перший погляд це рішення може видатися чистою випадковістю.  Вибір Корбана, швидше за все, має під собою дуже серйозні мотиви.

 

Справа в тому, що кілька тижнів  тому Чернігівська газета «Вєсть» опублікувала матеріал, в якому, серед іншого, йшлося, що на 205-му буде балотуватися вінничанин Сергій Березенко. Чоловікові трохи більше 30-ти років, а він вже очолює ДУСю – Державне управління справами Адміністрації Президента.  А також полюбляє фотографуватися біля раритетних авто.

 

 

За повідомленням поінформованих джерел, Сергій Березенко вже навідувався в Чернігів. Вивчав, так би мовити, ситуацію.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові "засвітився" перший "парашутист"

 

Саме те, що можливе висування Сергія Березенка по 205 округу викликало бажання Корбана кинути йому виклик, непрямо підтвердив ще один член команди Коломойського Борис Філатов.  Слова Філатова приводить інтернет-ресурс «Інформатор»:

 

«Трохи інсайду з кулуарів. Адміністрація Президента намагалася розіграти в Чернігові своєрідну "двухходовку": по-перше, провести по 205-му округу в Раду відомого метросексуала з "молодої команди" Черновецького, керівника ДУСі г-на Березенко, а, по-друге, завівши "младореформатора" в парламент, зробити його згодом керівником фракції БПП. Схоже, що заява Корбана зламала їм всю "гру"...»

 

Причину конфлікту команди Коломойського з Сергієм Березенком не треба довго шукати. Досить лише вивчити історію виборів до Верхової Ради 2014-го по деяким мажоритарним округам Донецької області. А саме на №№ 47, 49, 50, 52 і 59.

 

Вибори на деяких з цих округів ледь не закінчилися збройним протистоянням між представниками міліції і представниками добровольчих батальйонів. 

 

 

Інтеренет-видання «INSAIDER»,  аналізуючи розвиток подій на цих округах,  виокремив головних фігурантів конфлікту. Серед них, зокрема, називали Сергія  Березенка та людей  Ігоря Коломойського. За інформацією видання,  Березенко та Коломойський підтримували на цих округах різних кандидатів. Одному з них  народний депутат Андрій Денисенко навіть відкрито закидав звинувачення у симпатії до сепаратистів. Дійшло до того, що голову ДУСі Сергія Березенка звинуватили у причетності фальсифікації виборів на деяких округах. Також йому закидали  «злив» низки мажоритарних округів одіозним «регіоналам». Зокрема, йшлося і про округ,  де переміг екс-регіонал, донецький  олігарх Юхим Звягільський.

 

Сам Березенко у коментарі інтернет-виданню «Главком» ці звинувачення, звісно,  відкинув.

 

 «Це, схоже, на замовлення. Де я? А де Звягільський і Донецьк? І якби я взяв якісь кошти в Звягільського, то якби він міг вступити в Опозиційний блок? Де вигода в цьому для нашої політичної сили?», - заявив Березенко

 

У свою чергу команда Коломойського допомагала на  скандальних округах  іншим кандидатам. Серед них були і бійці добровольчих батальйонів.

 

Ця ситуація і розварила команду Коломойського з головою ДУСі Сергієм Березенком.

 

І тепер схоже, що  обидві сторони протистояння  обрали Чернігів, як плацдарм своєї подальшої боротьби.  Звісно, що наразі публічний виступ  Корбана, та непублічне зондування ситуації Березенком ( про  намір балотуватися він ще не говорив)  – це швидше заяви про наміри. Ще не оголошено  дату довиборів, тож й до офіційного висування кандидатів ще далеко.  

 

Але вже сьогодні не важко припустити, що вибори будуть гучними. Обидві команди мають доступ до потужних фінансових та інформаційних ресурсів. Зокрема, канал 1+1 пов’язують з Коломойським, Березенко ж може розраховувати на лояльність державних телеканалів.

 

Не буде перебільшенням сказати, що слід очікувати скандалів, публічних звинувачень, «війни» компроматів. Не виключено, що підтримувати «своїх» кандидатів приїдуть окремі представники добровольчих батальйонів.

 

Здавалося б, часи такої політики, коли опоненти з’ясовують стосунки у подібний спосіб, вже пройшли. Але, на жаль, така ситуація може повторитися і в Чернігові.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літо в Чернігові обіцяє бути спекотним​

 

В запалі політичної боротьби, суперники навряд чи враховують той факт, що в гру може втрутитися ще один сильний гравець. Відомий чернігівський політик Валерій Дубіль нещодавно заявив, що не виключає своєї участі у передвиборній кампанії.  Дубіль має в 205 окрузі потужну електоральну підтримку. В 2012 році він переміг тут на мажоритарних виборах до Верховної Ради з безпрецедентною, як для Чернігівської області, підтримкою виборців. Понад 50 відсотків жителів округу – а це майже 50 000 людей – віддали йому свої голоси.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубіль не виключив можливості балотуватися у нардепи по 205 округу

 

І хоча Дубіль, на відміну від політичних «парашутистів» Корбана і Березенка, не має доступу до  настільки потужного інформаційного ресурсу, його шанси від того не стають меншими.

 

Валерій Дубіль, якщо  вирішить балотуватися, буде робити те, що вже роками дозволяє йому мати велику підтримку чернігівців – безпосередньо зустрічатиметься та спілкуватиметься з людьми. Його в Чернігові добре і давно  знають. Балів Дубілю додає й те, що він єдиний серед важковаговиків цих перегонів – місцевий. Адже, які б симпатії чернігівці не виказували Корбану чи Березенку, навряд чи вони захочуть мати в Раді своїм представником людину, яка приїхала сюди з Дніпропетровська чи Вінниці.  Відтак, може забути про округ та інтереси його жителів одразу після виборів.

 

Складається класична ситуація: поки двоє сильних суперників з’ясовують стосунки, займаються взаємопоборюванням, зчиняють публічні скандали, переможцем виходить інший кандидат. Особливо, якщо за ним стоїть хороша репутація та довіра людей. Тим більше, що чернігівці – миролюбні люди, які не люблять скандалів, а прагнуть спокійного життя.

Коментарі

Топ-новини

Ракетний удар «Іскандером», з безпілотника, літака та мінометів: росіяни атакували 3 громади в прикордонні Чернігівщини

Протягом 30 квітня російські війська сім разів з різного виду озброєння атакували прикордоння Чернігівської області. Зафіксовано 20 вибухів.   Про це повідомляє Північний кордон. Держприкордонслужба на своїй сторінці у Facebook.   Новгород-Сіверська громада:   у напрямку села Мамекине — один вибух: вибуховий пристрій, скинутий з БпЛА; у напрямку села Ямне — чотири приходи, ймовірно, НАР з літака; у напрямку села Ясна Поляна — два приходи,

Останні новини

Всі новини

2 Травня 2024

17:17

Meest Shopping: доставка товаров в Украину из США

13:33

Оптимізація бізнесу: використання програм обліку товару для підвищення ефективності

09:30

Внутриматочная спираль: как это работает?

1 Травня 2024

14:30

Медичні інститути Києва отримали цінні вантажі від Валерія Дубіля та благодійників

11:30

Смертельна пожежа у Ніжині: мати загинула, 5-річна дитина у лікарні

10:00

Ракетний удар «Іскандером», з безпілотника, літака та мінометів: росіяни атакували 3 громади в прикордонні Чернігівщини

30 Квітня 2024

15:28

Смертельна ДТП на Корюківщині: мікроавтобус зіткнувся із трактором. ФОТО

14:22

Ніжинець зберігав вдома незаконну зброю та боєприпаси. ФОТО

13:33

Mercedes Benz G-Class: ідеальний синтез стилю та функціональності

12:15

У Варвинській громаді відремонтували шкільне укриття за майже 3 мільйони гривень. ФОТО

11:30

На прикордонні Чернігівщини росіяни атакували будівлю зерноскладу. ФОТО

10:18

Первый займ без высоких процентов на Finsfera

09:50

У Мені велосипедист загинув під колесами легковика

29 Квітня 2024

17:22

На Чернігівщині 11 шкіл в 9 громадах запустять власні сонячні електростанції

16:30

У Корюківському районі в Десні потонув чоловік

16:00

Какой проходной балл на НМТ в 2024 году

15:25

Вміст алкоголю перевищував норму у 10 разів та віз дитину поза кабіною: на Чернігівщині зупинили п’яного водія трактора

14:15

В небі над Чернігівщиною Сили оборони збили крилату ракету

14:05

Преимущества и недостатки популярных грузовых шин в Украине

13:33

Сім'ям загиблих через ракетний удар у Чернігові передали гроші, які зібрали Дорофєєва і Лебіга на благодійному стрімі

12:20

13-річна донька найстаршої породіллі Підвербної переїхала до нової родини у Чернігові

12:00

Як вибрати стильні та надійні вхідні двері для вашого будинку?

11:19

Ознак безпосередньої підготовки росіян до наступальних дій на Півночі України немає, – Сирський

10:17

У Ніжині освятили Алею Героїв. ФОТОфакт

09:50

Градирні - основний елемент для контролю температурного режиму в промислових процесах

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
 Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у серпні 2023-го
22 Квітня 2024

Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку людей – БФ «Надія»
16 Квітня 2024

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку

«Батьківщина» не підтримала насильницьку мобілізацію
12 Квітня 2024

«Батьківщина» не підтримала насильницьку

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Дивитися більше відео