Рус Укр
П'ятниця, Травень 10, 2024 Редакція Реклама

Хто править нелегальною торгівлею в Чернігові? Або Як міліція конфісковувала рибу від санстанції

Хто править нелегальною торгівлею в Чернігові? Або Як  міліція конфісковувала рибу від санстанції
9 Квітня 2015 5702

У нелегальній вуличній торгівлі, особливо продуктовій, багато прихованих схем, які ніхто не збирається розкривати. Бо у цьому незацікавлені ті, хто є фактичними господарями Чернігова. Це величезні фінансові потоки, які не потрапляють до міського бюджету. Крапка.

 

Не вірите? У місті правлять не Соколов і  не Куліч-Атрошенко. Не начальник міської міліції Рапута чи обласної - новопризначений Альохін. На жаль, правлять інші, кому бюджет міста – до лампочки, а порядок і чистота – теж до якогось місця. Критерій один  - прибуток. І це доводиться на простому прикладі. Нижче.

 

За рибу - гроші

 

Все почалося з того, що я, як і сотні чернігівців, звернув увагу на торгівлю свіжою рибою із землі на зупинці транспорту поруч із міською санстанцією (!)  Це напроти входу в центральний ринок! Пилюка, вітер, проїжджаючі машини, вихлопи, плювки – а тут іде торгівля рибою!

 

Якою? Вона пройшла санітарну перевірку? Не із чорнобильської зони?

 

І замітьте – роками на цьому місці торгують рибою з землі. Незалежно, хто у нас президент в Україні. На правила благоустрою – плювать! На дозволи на торгівлю – начхати! На податкову – бачили у білих тапках! На санстанцію – давно забили!

 

Торгівля з землі рибою йшла  до 2 квітня щодня. Статті в пресі – фігня! Фото незаконної торгівлі в соцмережах  - як мертвому припарка!

 

Жінка, яка торгує рибою, посилає далеко-далеко інспекторів «Дільниці з контролю за благоустроєм міста». Або дає інші дані про себе. А вони не мають права конфіскувати товар. Вона ж погрожує викликати… профспілку підприємців за «наїзд».

 

І раптом журналіст  Юрій Максименко, який у свої вихідні (працює в Києві) знімає біля санстанції 31 березня о 18:15  на смартфон, як  торговці рибою забирають свою  торгову точку на «базу». Забирає торгове обладнання і залишки риби у вантажний  фургон (на фото)  з нашої області з номером «ННННН».

 

Все коло замкнулося! Тепер, здається, незаконна  торгівля в антисанітарних умовах буде припинена.

 

Міліція конфісковує рибу

 

Наступного дня  фотографії журналіста разом з авто з ексклюзивними номерами були представлені начальнику чернігівської міської міліції Володимиру Рапуті з коротким запинанням «Кришуємо?»

 

Начальник міліції ображається. І через  2 години міліція конфіскує 152 кілограми свіжої риби, старанно її переваживши і упакувавши, щоб «дихала».

 

Далі починається цирк.

 

Суд щодо продуктових товарів, які швидко псуються, має відбутися того ж дня.  Але він призначається на… 8 квітня.

 

Міліція шукає холодильник, замість того, щоб знайти власника товару - номер машини є, яка доставляє, накладні на рибу є, риба начебто перевірена (ким?), фото експедитора є.  Але можливостей чи бажання  - немає?

 

Та будь-який ДАІшник за 5 хвилин дізнається власника авто і риби, який вивозив і торгівельне обладнання, і, значить, зберігає рибу в холодильнику  на наступний день!

 

Цирк парадоксів

 

Але міліція чомусь продовжує гальмувати! Вона не хоче брати відповідальність на себе. Видно, крупну «шишку» заділи!  Володаря Чернігова?

 

Міліція гарячково починає дзвонити начальству! Те, мабуть,  радить спихнути рибу на когось  іншого, як і відповідальність.

 

Командир цієї оперативної групи, яка конфіскувала, дзвонить… в «Дільницю з контролю за благоустроєм міста», наче там, бува, нема холодильника, як на підприємстві «Чернігівриба»? Потім – в управління споживчого ринку та підприємництва міської ради. Там теж, виявляється нема промислового холодильника!

 

Міліція, замість того, щоб шукати власника риби і вручити йому на зберігання в його промислових холодильниках «опечатану» рибу, везе її в міліцейський гараж. Так розпорядився старший цього відділення міліції на місці конфіскації.

 

Але приготуйтеся! Власник риби – особа недоторкана в Чернігові! Якби я знав, хто він, то, напевне, нізащо б не написав цей матеріал. Бо міліція не наважується називати його ім’я  і навіть сказати по секрету, як і власника машини з унікальним номером «ННННН».

 

 

Суд не схотів розглядати справу того ж дня.  Журналіста кличуть понюхати рибу наступного дня, щоб стало соромно, бо він винуватий у всій цій історії! Він насмілився сфотографувати недоторкану машину.

 

Скільки коштує риба?

 

У день конфіскації журналіст порівняв ціни на рибу у торговки на зупинці і магазині. На вулиці дешевше: сом -  50, в магазині -64. Щука  -35, магазин – 50. З цим ясно. Ось чому люди так захищають торгівлю на вулиці.

 

Але свіжа риба виловлена вночі під час нересту! У заборонений час. Повна ікри. Лин, жерех, лящ… Це ж який штраф може бути за кожну рибину!

 

А свіжа риба у нас в ціні! Он на ринку перед Шерстянкою, у спеціальному кіоску свіжу рибу розмітають швидко.

 

Господар риби  з номером машини 25 область «ННННН» не хоче легально відкривати бізнес і торгувати ні на центральному ринку, ні на інших. Він  - нелегал.

 

Більше того. При конфіскації риби жінка-продавець весь час дзвонила власнику і повідомляла про всі дії міліціонерів. Вона отримала й відповідну інструкцію.

 

Продавець в міліції написала пояснення, що це.. її риба.  Вона, виявляється,власниця. Продавець не є приватним підприємцем. Вона не показала санітарної книги – нема.

 

Суд затягується – риба тухне з голови і живота

 

На суд 8 квітня жінка не з’явилася. Суддя  переніс засідання на 16 квітня і увалив рішення доставити  «власницю» риби на судове засідання.

 

Риба, якщо вона досі зберігається, як доказ у міліцейському гаражі, може мати такий запах, що треба співчувати усім, хто може його почути.

 

Можна зрозуміти і власника риби. Якщо він не оформив жінку-продавця на роботу, а платив чи кидав, як кістку, їй  тисячу зарплати  «чорним налом» чи рибою, йому загрожує штраф. У  30-кратному розмірі мінімальної зарплати (36 540 грн). А + штраф за кожну рибину пійману у нерест!

 

 Та за такі гроші можна купити  і міліцію, і суд, щоб не знайшли справжнього власника.

 

А нас так завжди. Стрілочник (продавець) бере вину на себе. Ось і економія лише в одному штрафі – цілих 36,5 тисяч гривень!

 

Чернігів: Європа чи Латинська Америка?

 

Зараз у Чернігова є два шляхи розвитку.

 

Перший. Відмовитися від правил благоустрою. Забути про бажання мати впорядковане історичне і туристичне місто. Легалізувати вуличну торгівлю, де хто хоче і чим хоче торгуватиме – від зброї до наркотиків.

 

Ввести владу Пахана, який буде  карати і милувати по одному зрозумілому для всіх закону. Його закону.  Обласна влада, мерія, міліція, прокуратура, суд, податкова - будуть Пахану допомагати.

 

Другий. Меру і заступникам разом з правоохоронцями та службами міста зібратися і вирішити: ми збираємося наводити порядок у місті чи займатимемося окозамилюванням?

 

Скільки можна показувати, що у європейського міста є інші господарі? Мерія не здатна організувати всіх і разом з міліцією, яка має право конфісковувати товар,  знайти промислові холодильники і навести лад бодай  у нелегальній величній торгівлі продуктами?

 

Невже складно СПІЛЬНИМИ зусиллями це зробити?

 

Як ви думаєте?

Коментарі

Топ-новини

Останні новини

Всі новини

8 Травня 2024

17:24

Контактні лінзи: комфорт і стиль без відчуття обмежень

16:39

На Чернігівщині вночі очікуються сильні заморозки

15:17

Основы бурения скважин: что нужно знать перед началом работ

14:17

У Чернігові на поминальні дні до кладовища «Яцево» спрямують додаткові маршрути

14:00

Топ-стратегии: Как набрать подписчиков в Тик Ток

13:30

З річки Сейм на Ніжинщині протягом двох днів дістали двох потопельників

12:55

Что обычно влияет на цену перевозки мебели?

12:20

У Чернігові затримали студентку, підозрювану у вбивстві батька: що відомо про родину

11:45

Модные вдохновения прямиком с подиумов – как превратить их в повседневную стилизацию?

11:10

У Чернігові ремонт зруйнованого колектора на Масанах обійдеться в понад 2 мільйони гривень

10:00

З гранатометів, ствольної артилерії та мінометів: росіяни обстріляли три села в прикордонні Чернігівщини

09:30

InProject HUB поділились порадами як застосовувати нетворкінг у рекрутингу

7 Травня 2024

09:30

Подорожуйте з комфортом: Ваше таксі з Львова до Кракова з «THE BEST TAXI»

2 Травня 2024

17:17

Meest Shopping: доставка товаров в Украину из США

13:33

Оптимізація бізнесу: використання програм обліку товару для підвищення ефективності

09:30

Внутриматочная спираль: как это работает?

1 Травня 2024

14:30

Медичні інститути Києва отримали цінні вантажі від Валерія Дубіля та благодійників

11:30

Смертельна пожежа у Ніжині: мати загинула, 5-річна дитина у лікарні

10:00

Ракетний удар «Іскандером», з безпілотника, літака та мінометів: росіяни атакували 3 громади в прикордонні Чернігівщини

30 Квітня 2024

15:28

Смертельна ДТП на Корюківщині: мікроавтобус зіткнувся із трактором. ФОТО

14:22

Ніжинець зберігав вдома незаконну зброю та боєприпаси. ФОТО

13:33

Mercedes Benz G-Class: ідеальний синтез стилю та функціональності

12:15

У Варвинській громаді відремонтували шкільне укриття за майже 3 мільйони гривень. ФОТО

11:30

На прикордонні Чернігівщини росіяни атакували будівлю зерноскладу. ФОТО

10:18

Первый займ без высоких процентов на Finsfera

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
 Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у серпні 2023-го
22 Квітня 2024

Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку людей – БФ «Надія»
16 Квітня 2024

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку

«Батьківщина» не підтримала насильницьку мобілізацію
12 Квітня 2024

«Батьківщина» не підтримала насильницьку

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Дивитися більше відео