Рус Укр
Понеділок, Квітень 29, 2024 Редакція Реклама

Чорнобильський фонд здоровя заявляє, що йому заважають працювати

Чорнобильський фонд здоровя  заявляє, що йому заважають працювати
7 Травня 2015 7420

Голова правління благодійної організації «Чорнобильській фонд здоров’я»  Андрій Котій у відкритому листі звернувся до голови Чернігівської обласної ради Миколи Звєрєва.

 

Від імені організації він попросив розібратись, чому Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Чернігівської обласної ради Валерій Зуб стає на перешкоді втілення в життя благодійних програм організації, зорієнтованих на підвищення рівня соціального та медичного захисту чорнобильців.

 

Також у листі йдеться про те, що Валерій Зуб зі своїм приятелем-депутатом Чернігівської обласної ради, власником низки приватних медичних закладів в місті цікавились, чи може Організація надати за своїми благодійними програмами медичне обладнання його приватним медичним закладам.

 

Нижче подаємо лист-звернення без змін:

 

Шановний Миколо Вікторовичу!

 

Благодійна організація «Чорнобильській фонд здоров’я» – до 30 квітня 2015 року мала назву Благодійна організація «Чорнобильська лікарняна каса» (Свідоцтво державної реєстрації №0001-2013 від 03 січня 2013 року, код ЄДРПОУ 38576190, юридична та фактична адреси: вул. Лаврська, буд. 9, корп. 19, м. Київ, Україна, 01015, далі – Організація) вимушена додатково нагадати Вам, що Організацією розроблена та разом з міжнародними партнерами і органами місцевого самоврядування втілюється в життя, при участі державних та комунальних медичних установ, які вже лікують громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, низка благодійних програм саме в інтересах чорнобильців.

 

На території Чернігівської області останнім часом Організацією проведено ряд робочих зустрічей з головами районних рад та державних адміністрацій з залученням на них головних лікарів медичних установ, чому активно сприяли депутати Чернігівщини.

 

Ще раніше, 5 січня 2015 року на розширеній робочій зустрічі в Козелецькому районі Чернігівської області обговорювались благодійні програми нашої Організації за участю представників місцевого самоврядування та медичних установ району. На ній був присутній і Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Чернігівської обласної ради Зуб В.О., з яким після закінчення цієї зустрічі відбулась у мене (Голови Правління Організації Котій Андрія Павловича) особиста розмова стосовно деталей благодійних програм Організації і він висловив побажання зустрітися ще раз.

 

Пізніше у Києві до офісу Організації прибув Зуб В.О. з невідомим мені чоловіком, якого він представив як свого особистого приятеля – депутата Чернігівської обласної ради і власника низки приватних медичних закладів в місті Чернігові. Під час зустрічі Зуб В.О. та його приятель цікавились механізмом втілення в життя благодійних програм Організації по наданню медичної допомоги чорнобильцям Чернігівщини (станом на 01.04.2015 в Чернігівській області зареєстровано 70 889 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи).

 

Приятель Зуба В.О. цікавився чи може Організація надати за своїми благодійними програмами медичне обладнання його приватним медичним закладам, на що я роз’яснив, що благодійні програми Організації розроблені тільки для медичних установ державної та комунальної власності та чорнобильців, набувачів благодійної допомоги на умовах цих програм та положень про них, які є відкриті і розміщені на Інтернет сайті Організації.

 

Наприкінці зустрічі Зуб В.О. та його приятель висловили спільну думку, що їм зараз все стало зрозумілим, вони ще обміркують деталі можливої співпраці державних та комунальних медичних установ Чернігівщини та додатково повідомлять про прийняте ними рішення.

 

До речі, лише у Козелецькому районі Чернігівської області станом на цей час утворено відповідно до чинного законодавства 26 відокремлених підрозділів Громадської організації «Всеукраїнський союз чорнобильців», з якою Організація тісно співпрацює і члени якої мають право на отримання благодійної допомоги за благодійними програмами Організації.

 

Тільки до 59 державних та комунальних медичних установ Чернігівської області Організацією направлено письмові пропозиції стосовно співпраці за благодійними програмами Організації «Медина допомога» та «Медичне обладнання». Перелік цих установ додається до цього листа.

 

Наголошуємо, що усі благодійні програми Організації та положення про них розроблені Організацією заради набувачів благодійної допомоги, за умовами вище зазначених програм, з числа громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та з числа інших осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28 лютого 1991 року №796-XII, які віднесені до відповідної категорії законодавством, які за власним бажанням подали заяви до Організації про включення їх до цих програм та заявки на забезпечення лікарськими засобами, які вже вступили до членів Громадської організації «Всеукраїнський союз чорнобильців», з якою Організація тісно співпрацює, отримали і мають членський квиток члена цієї організації.

 

Але Організація не співпрацює з керівниками численних інших різних чорнобильських громадських організацій, які роками просять у Держави, а потім використовують бюджетні кошти на утримання апарату працівників таких організації, на виплату їм матеріального заохочення тощо, і не збирається з ними співпрацювати у подальшому.

 

Нарешті, 06 травня 2015 року озвався Зуб В.О. своїм листом від 30.04.2015 № 04-09/631 (копія листа додається), а його приятель – депутат Чернігівської обласної ради чомусь ще мовчить. Як вбачається з листа, Зуб В.О. кардинально змінив свою точку зору – тепер він не тільки не збирається співпрацювати з нашою Організацією, але й висловлює певні обвинувачення на її адресу.

 

Він твердить, що Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації надсилав відповідні звернення до нашої Організації з проханням надати інформацію про вже надану Організацією допомогу зазначеній категорії громадян області та до обласних громадських організацій, зокрема Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля та Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» щодо їхньої співпраці з Благодійною організацією «Чорнобильська лікарняна каса» і що від Організації про надану допомогу постраждалим області та від зазначених обласних організацій інформація Департаменту не надходила.

 

Така зміна Зубом В.О. бачення проблеми взаємодії з Організацією викликає подив, тим більш що мовчить його приятель, якому Організацією відмовлено у можливості його власними приватними медичними установами отримати за рахунок благодійності необхідне йому медичне обладнання. Чому поміняв свою позицію Зуб В.О., нам не відомо.

 

Стосовно можливої позиції названої Зубом В.О. у його листі Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», то слід повідомити, що з самою Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України» наша Організація взагалі відмовилась співпрацювати та направила свій Відкритий лист Вих. № 933/15 від 24 квітня 2015 року Генеральному Прокурору України Шокіну В.М., Голові Служби безпеки України Наливайченку В.О., Міністру Внутрішніх справ України Авакову А.Б., головам обласних рад України, головам обласних державних адміністрацій України, засобам масової інформації з доданням до нього звернення Заслуженого працівника сільського господарства України, екс – голови Виконкому Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Лященка Степана Олексійовича для уважного розгляду та прийняття рішення відповідно до чинного законодавства України (усього на 34 аркушах), на який очікуємо відповідь.

 

Саме тому, шановний Миколо Вікторовичу, просимо Вас особисто ознайомитися з цим нашим Відкритим листом з додатками до нього і можливо вдасться з’ясувати, чому Зуб В.О. стає на перешкоді втілення в життя благодійних програм Організація, зорієнтованих на підвищення рівня соціального та медичного захисту чорнобильців за рахунок міжнародної благодійності зі збереженням бюджетних коштів.

 

Заради об’єктивності слід зазначити, що Організація ще дійсно не надала конкретної допомоги чорнобильцям на засадах благодійності за своїми благодійним програмами, оскільки за цими програмами, положеннями про них та домовленостями з міжнародними партнерами Організації зараз Організація намагається забезпечити об’єктивне інформування усіх чорнобильців України стосовно своїх благодійних програм, а вже потім, за їх бажанням, зайнятися включенням таких бажаючих чорнобильців до конкретних благодійних програм.

 

Вже після узагальнення відповідної чисельності таких звернень Організація надасть заявку своїм міжнародним партнерам аби вони наповнили її конкретним змістом (лікарськими засобами, медичним обладнанням тощо) та надіслали конкретну благодійну допомогу в Україну на адресу Організації для подальшої адресної передачі її конкретним набувачам благодійної допомоги (як чорнобильцям, так і відповідним державним та комунальним медичним установам). Звісно, що цей процес потребує часу та немалих зусиль, підтримки суспільства та органів влади, у тому числі органів місцевого самоврядування.

 

До речі, Організація ніколи нікому, у тому числі Зубу В.О. та його приятелю, ні усно, ні письмово не обіцяла що вже вчора буде надана благодійна допомога зразу і повністю, бо це нереально і кожний це має зрозуміти.

 

Сподіваємося на Ваш державницький підхід до ознайомлення з листом і прийняття рішення та надання відповіді для врахування у подальшій роботі Організації і доведення її до громадськості.

 

З повагою,

Голова Правління

Благодійної організації

«Чорнобильській фонд здоров’я»                                             Котій А.П.

Коментарі

Топ-новини

Ознак безпосередньої підготовки росіян до наступальних дій на Півночі України немає, – Сирський

Ознак безпосередньої підготовки росіян до наступальних дій на Півночі України немає.   Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.   ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВНАСЛІДОК ОБСТРІЛУ РОСІЯНАМИ СЕЛА НА НОВГОРОД-СІВЕРЩИНІ ЗНИЩЕНО ПРИВАТНИЙ БУДИНОК   На Півночі України противник продовжує обстріли прикордонних населених пунктів у Сумській та Чернігівській областях, веде диверсійно-розвідувальну діяльність.   Фото з

Останні новини

Всі новини

29 Квітня 2024

14:15

В небі над Чернігівщиною Сили оборони збили крилату ракету

13:33

Сім'ям загиблих через ракетний удар у Чернігові передали гроші, які зібрали Дорофєєва і Лебіга на благодійному стрімі

12:20

13-річна донька найстаршої породіллі Підвербної переїхала до нової родини у Чернігові

11:19

Ознак безпосередньої підготовки росіян до наступальних дій на Півночі України немає, – Сирський

10:17

У Ніжині освятили Алею Героїв. ФОТОфакт

09:25

На Чернігівщині браконьєр за 74 рибини заплатить штраф на майже 120 тисяч гривень

26 Квітня 2024

16:32

Шукали цілу ніч рятувальники, поліцейські та кінологи: на Чернігівщині повернули додому двох зниклих дітей

15:15

У Ніжині 23-річний водій на легковику збив велосипедистку на пішохідному переході: жінка в лікарні

14:22

Внаслідок обстрілу росіянами села на Новгород-Сіверщині знищено приватний будинок

13:30

Лечение озокеритом в Трускавце

12:22

Великодній кошик 2024 вдарить по кишені: експерти порахували, скільки витратять українці

11:20

У Бобровицькій лікарні діятиме бактеріологічна лабораторія

10:17

«Шайтан-машина»: фермер із Сосниччини привіз у Корюківку пристрій, що нарізає стрічки для маскувальних сіток

10:00

Межкомнатная дверь в Харькове от Terminus подойдет для любого интерьера

09:20

Безпечний Великдень: на Чернігівщині рятувальники перевіряють дотримання пожежної безпеки в храмах

25 Квітня 2024

17:30

У Чернігові чоловік вдарив ножем знайомого у живіт: травмований у лікарні

16:22

Рух транспорту вулицею Любецькою у Чернігові планують відкрити наприкінці травня

16:00

Офтальмологічне обстеження зору та його вплив на здоров’я очей

15:15

Лікарні Чернігівщини та Сумщини отримали медичні вантажі — гуманітарну місію очолив Валерій Дубіль

15:00

Пародонтолог в Киеве: эффективное лечение десен для здоровья вашей улыбки

14:20

З’єднає Шерстянку з Бобровицею: у Чернігові запрацює новий тролейбусний маршрут

13:33

На Чернігівщині рятувальники отримали два пожежні автомобілі від благодійників

12:22

У Чернігові триває підготовка до поминальних днів на кладовищах

11:20

Безоплатне протезування в Україні: куди звертатись та які документи потрібні

10:17

Ракетний удар по Чернігову: з 28 пошкоджених будинків, з одного двоповерхового, відселили мешканців

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
 Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у серпні 2023-го
22 Квітня 2024

Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку людей – БФ «Надія»
16 Квітня 2024

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку

«Батьківщина» не підтримала насильницьку мобілізацію
12 Квітня 2024

«Батьківщина» не підтримала насильницьку

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Дивитися більше відео