Рус Укр
Неділя, Травень 19, 2024 Редакція Реклама

Ірина Козлова стала віце-чемпіонкою світу з бодібілдингу: ексклюзивне інтерв’ю з чернігівкою

Ірина Козлова стала віце-чемпіонкою світу з бодібілдингу: ексклюзивне інтерв’ю з чернігівкою
18 Грудня 2015 11021

Чернігівська спортсменка Ірина Козлова нещодавно повернулася із міжнародних змагань, на яких стала віце-чемпіонкою світу з бодібілдингу.

 

Чемпіонат світу проходив з 27 по 30 листопада у Бангкоку (Таїланд).

 

Для Ірини — це перший серйозний успіх на міжнародній арені. Після повернення до рідного Чернігова спортсменка в ексклюзивному інтерв'ю розповіла про свій тернистий шлях до «висот», а також поділилася секретами власного успіху із читачами «Високого Валу».

 

Серйозне захоплення

 

- Як давно займаєтесь бодіфітнесом та бодібілдингом? Звідки з'явився такий потяг до силового виду спорту, мабуть з дитинства?

 

- Ні, не з дитинства (посміхається). В дитинстві відвідувала музичну школу, грала на фортепіано та співала у хорі. Спортом почала займатися лише чотири роки тому. А все почалося з того, що я вирішила піти у спортзал, щоб покращити своє здоров'я. Бо в мене був «сидячий» спосіб життя. Спочатку займалася аеробікою, потім захопилася тренажерним залом.

 

Коли вперше прийшла на тренування, то жодного разу не могла віджатися від підлоги, настільки тоді в мене були не розвинуті м'язи. Усі думали, що мене вистачить на тиждень, але своєю наполегливістю та цілеспрямованістю здивувала багатьох. Мені подобається займатися, бо я отримую насолоду від цього процесу.

 

Моє перше серйозне досягнення — чемпіон України з пауерліфтингу. Далі почала професійно займатися бодібілдингом і брати участь у різноманітних змаганнях. Спочатку виступала у фітнес-бікіні, а потім спробувала  себе в бодіфітнесі. У Чернівцях я стала срібною призеркою, а в листопаді цього року на змаганнях у Чернігові — чемпіонка України з бодіфітнесу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремезні м’язи та відверте бікіні: у Чернігові змагалися найкращі бодибілдери та фітнес-діви

 

 

- Як ваша родина відноситься до такого серйозного захоплення? Погодьтесь, адже доволі незвично, що жінка займається таким видом спорту?

 

- Незвично (посміхається Ірина). Чоловік до сих пір дивується: «Як так вийшло? Пішла у тренажерний зал покращити своє здоров'я, а стала віце-чемпіонкою світу». Він мене підтримує завжди: як у спорті, так і в житті.

 

Мій син теж спортсмен. Він займається екстремальним видом спорту — скейтбордингом. Ми з ним легко знаходимо спільну мову і взаємопідтримку.

 

 - У чому полягає відмінність між бодібілдингом та бодіфітнесом?

 

- У бодіфітнесі оцінюється м'язова маса і пропорції тіла. Перший критерій — це пропорції. Однак в бодібілдинзі набагато більше уваги приділяють відпрацюванню, деталізації та об'єму м'яз. В усьому повинна бути гармонія. На мою думку, бодібілдинг — це не спорт, а справжнє мистецтво. 

 

Процес побудови красивого та підтягнутого тіла

 

- Більшість спортсменів аби досягти швидких і кращих результатів використовують різноманітні гормони росту, стероїди та іншу хімію. Ваше ставлення до цього?

 

- Ніяких гормонів росту та стероїдів не приймаю. Єдине, що вживаю — спортивне харчування. Існують плітки, що я «хімічка». Насправді, у мене хороша генетика і я швидко накачуюсь. Тому доводиться багато займатися.

 

Будь-яка хімія шкідлива для здоров'я та організму. Професійні спортсмени, які використовують такі препарати, мають обов'язково пройти етап очищення. У них з цим дуже серйозно і вони користуються цим свідомо.

 

 

- Як ви зазвичай готуєтесь до змагань і скільки на це витрачаєте часу?

 

- Підготовка займає близько чотирьох місяців. Два місяці набираю м'язову вагу. За цей час корегую свою форму. А потім у мене «сушка тіла» - це унікальний спосіб зробити тіло рельєфним, підтягнутим, спортивним, з красивими помітними м'язами, без надлишку підшкірного жиру. Цей процес суто індивідуальний, тому в кожного спортсмена існує своя методика «сушки».

 

Я розповім про свою методику. На етапі набору маси харчуюся повноцінно, але споживаю здорову їжу: каші, овочі, фрукти, м'ясо, рибу. У період «сушки» випиваю багато води. Система тренувань на кожному етапі буде відрізнятися одна від одної. Під час набору маси доводиться працювати з великими вантажами, а у період «сушки» з маленькими.  За два-три тижні до змагань я прибираю вуглеводи та роблю «колові» тренування: робота з усіма групами м'язів. Намагаюся працювати без відпочинку. На першому етапі тренуюся 3-4 рази на тиждень, а на другому — п'ять. Перед виходом на сцену (за 2-3 дні) води не споживаю взагалі. Це робиться для того, щоб у м'язи надходив глікоген і вони набували об'єму.

 

 

Чемпіонат світу з бодібілдингу

 

- Наскільки важливою подією у вашому житті стала поїздка на чемпіонат світу з бодібілдингу?

 

- На чемпіонат світу, що проходив у Таїланді, я їздила від української федерації бодібілдингу, фітнесу та атлетизму (UBPF). Виступала у категорії до 55 кг. Зі мною змагалося 10 суперниць. Всі були дуже добре підготовлені. У фінал потрапило п'ять учасниць. Шанси на перемогу були непоганими, але судді віддали перемогу спортсменці із Азії. Мені дісталося друге місце. Якщо враховувати, що це був мій дебют на світовій сцені, то результатом я задоволена.

 

 

- Що вас найбільше здивувало у Бангкоку?

 

- Тайці. Це дуже веселий і доброзичливий, але бідний народ. У столиці велика кількість публічних будинків. Низький рівень життя та бідність змушує місцевих жителів торгувати власним тілом. А ще запам'яталися щури, які бігають на вулиці у самісінькому центрі Бангкоку. Антисанітарія жахлива, тому гризуни — це звичне явище.

 

До речі, щоб займатися у тренажерному залі, потрібно заплатити чималеньку суму грошей. Не кожен таєць може дозволити собі таку розкіш.

 

Поради від чемпіонки

 

- Що порадите новачкам, які збираються займатися бодібілдингом або бодіфітнесом?

 

- По-перше, необхідно записатися у тренажерну залу і почати займатися. А по-друге, почніть правильно харчуватися. Приблизно 70% успіху буде залежати від харчування, а 30% - від тренувань.

 

Початківцям рекомендую займатися з тренером. Часто-густо людина приходить у зал і не знає, що їй робити. Відповідно виконання вправ буде не правильним. Ефекту від цього буде мало. Тим більше, є ризик отримати травму. А тренер допоможе розписати систему тренувань і складе список правильного харчування.

 

Головне - не пропускати тренування і займатися регулярно. Завжди будьте у гарному настрої та на позитиві. Тоді ви досягнете результату. Ваша праця не мине дарма, а тіло віддячить сповна.

 

- Тренування забирає багато фізичної та духовної сили. Звідки вам вдається знаходити мотивацію і необхідні сили для відновлення ?

 

- Мене дуже часто запитують: «Де ти знаходиш мотивацію?». А я відповім: «Ніде». Поховайте у собі надію - і мотивація з'явиться. Перестаньте сподіватися на когось, а розраховуйте тільки на себе.

 

 

- Як вам вдається поєднувати роботу і постійні тренування? Поділіться своїми секретами успіху.

 

- Я планую свій робочий день і намагаюся дотримуватися його. Рано прокидаюся, щоб усе встигнути. Більше ніяких секретів не має.

 

- Ваша найзаповітніша мрія?

 

- У мене є мета і я цілеспрямовано крокую до неї. Для цього потрібно багато працювати. Найбільше за все хочеться привезти у Чернігів золоту медаль із міжнародних змагань!

 

Коментарі

Топ-новини

На прикордонні Чернігівщини внаслідок російських обстрілів постраждав цивільний чоловік: він у лікарні

Вдень 18 травня росіяни завдали ударів по прикордонній Семенівській громаді Новгород-Сіверського району.   Внаслідок атаки поранення отримав місцевий мешканець 1965 року народження. Його госпіталізували лікарі.   Про це повідомляє прес-служба поліції області.   Також, внаслідок атаки окупантів по населеному пункту пошкоджено багатоквартирний будинок та будівлю дитсадка.   ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МІНОБОРОНИ ЗАПУСКАЄ МОБІЛЬНИЙ ЗАСТОСУНОК РЕЗЕРВ+ ДЛЯ

Останні новини

Всі новини

19 Травня 2024

13:35

Зробіть крок на зустріч красі і довголіттю з мінеральною водою «AQUA Миргород» Detox

12:15

На Прилуччині рятувальники дістали корову з глибокої ями. ФОТО

11:00

Таргетированная реклама - ключевой инструмент маркетинговой стратегии для продвижения в соцсетях

18 Травня 2024

17:00

Когда требуется замена экрана Samsung S8? «МТИ-Сервис» называет несколько распространенных ситуаций

15:20

На прикордонні Чернігівщини внаслідок російських обстрілів постраждав цивільний чоловік: він у лікарні

09:20

Дитяче харчування в перший рік життя

17 Травня 2024

17:15

Основные принципы выбора антибиотиков для лечения бактериальных инфекций

16:18

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

15:15

Dr.Kadir B3: эффективное решение для проблемной кожи!

14:25

«Зупинка імені Олександра Мацієвського»: у Ніжині встановлять автобусну зупинку від мами Героя

14:01

Чудо морской техники - строительство «Титаника»

13:34

Викрали планшет, 3 тисячі гривень та харчі: у Прилуках затримали двох підозрюваних у крадіжці з піцерії

12:11

Реальные отзывы о Катерине Шухниной: обзор курса по криптотрейдингу

11:16

Впала на вулиці: у Чернігові Патрульні допомогли жінці літнього віку, якій стало зле

10:22

На Чернігівщині впровадили графіки погодинного відключення електроенергії: коли й кому відключатимуть світло

09:53

Машины для мойки инвентаря и тары

09:30

Майже 150 вибухів: росіяни з різних видів зброї обстріляли 10 сіл в прикордонні Чернігівщини

16 Травня 2024

18:00

Терасна дошка гладка чи рифлена? Що обрати?

17:22

Чернігів надасть допомогу 13-ій бригаді «Хартія», яка зараз боронить Харківщину

16:17

Тренди на ринку смартфонів: чому старші моделі залишаються популярними?

15:16

На сесії Чернігівської облради прийняли понад 50 рішень: деталі

14:18

Тільки надійна гідравліка у продажу «Hydromarket»

13:36

На Чернігівщині 11 шкіл з власними сонячними електростанціями

12:20

Какие инструменты используют для обработки для мебели своими руками?

11:21

У Носівці розшукали зниклого 8-річного хлопчика

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
 Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у серпні 2023-го
22 Квітня 2024

Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку людей – БФ «Надія»
16 Квітня 2024

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку

«Батьківщина» не підтримала насильницьку мобілізацію
12 Квітня 2024

«Батьківщина» не підтримала насильницьку

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Дивитися більше відео