Рус Укр
П'ятниця, Травень 03, 2024 Редакція Реклама

Чернігівська «Мауглі», або Чи треба рятувати доньку Валентини Підвербної?

Чернігівська «Мауглі», або Чи треба рятувати доньку Валентини Підвербної?
4 Квітня 2016 34956

Вчора, 3 квітня, вийшла в ефір передача «Один за всіх», що транслюється на каналі СТБ, і глядачі змогли дізнатися багато нового і цікавого про життя Валентини Підвербної, яка в лютому 2011 року, в віці 66 років, народила дівчинку.

 

З того дня вона не підпускає до себе і до дитини ні медичних, ні соціальних працівників. Навіть сусідам вона не дозволяє дивитися на дівчинку, аргументуючи це тим, що вони можуть їй наврочити.

 

Журналістка Високого Валу розмовляла на цю тему з однією з учасниць передачі, завідувачкою ДНЗ № 66 – Галиною Щербиною.

 

 

Галино Михайлівно, розкажіть будь ласка, чому саме Вас запросили на зйомки цієї передачі?

 

Я - завідувач ДНЗ № 66, і Валентина Підвербна приходила до мене, щоб влаштувати свою дочку у садочок.

 

Близько двох тижнів тому, журналісти телеканалу СТБ приїхали до мене в садок. Їх цікавила моя думка стосовно цієї жінки. Я нічого не приховувала і сказала все, що я думаю. Тоді журналіст мене запитала:

"Чи готова я прийняти участь у зйомках?"

Я відповіла «так», адже мені дуже шкода дівчинки і те, як вона страждає від виховання своєї матусі.

 

Чи була якась таємниця зйомок?  Хто ще, окрім Вас, їхав на зйомки передачі у столицю?

 

Учасники передачі підписували тільки згоду на проведення зйомок. А про саму передачу нам ніхто не забороняв дома розказувати.

 

Їхали сусіди Підвербної, лікар, у якої на обліку знаходилася дівчинка, співробітниця Валентини, з якою вона працювала в поліклініці. Всього 6 чоловік. Між собою раніше ми не були знайомими.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У Чернігові стартувала благодійна акція «Онко-Метелики»

 

Як добиралася Валентина Підвербна з дочкою? Адже вона нікого до себе не підпускає?

 

Вона сказала, що довіряє тільки Дмитру Карпачову (ведучому програми). І тому він на своєму особистому автомобілі привіз її у Київ.

 

Назад вона вже їхала з нами у автобусі. І навіть після передачі вона не змінилася.

 

Собі десь помиляєшся у вихованні, бувають різні моменти. Не може все бути ідеально. А Валентина постійно повторювала одне й те ж саме. Вона, нажаль, не визнавала своєї провини.

 

Як проходили зйомки?

 

Ті, хто їхали в автобусі перебували в одному готелі, Підвербна з дочкою в іншому. Це зробили для того, щоби учасники передачі не контактували і не зустрілися до зйомок.

Навіть на знімальному майданчику під час зйомок, за нами всюди слідкували, аби ми не зустрілися з Валентиною.

 

Нас привезли ввечері в суботу, а вже в неділю об 11 годині проходили зйомки, які тривали біля 5 годин. І все це «нарізали» і вийшла майже 1 година передачі, яку ви бачили вчора.

 

Коли їхала на передачу, то думала, що будуть давати певні настанови, що і як мені казати чи навпаки не казати на зйомках. Але такого нічого не було.

 

Тому я казала тільки те, що вважала за потрібне. Я наперед знала, як Валентина може неадекватно себе повести і може наговорити такого, що не відповідає дійсності.

 

Навіть як такого сценарію передачі не було. Що Валентина, що її дочка постійно щось не очікуванно вигукували.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допоможіть вилікувати дворічного Іванка. У нього рак нирки

 

Коли Ви вперше зустрілися з Підвербною?

 

Як уся країна і усе місто, я час від часу слідкувала за новинами, які виходили про Валентину Підвербну. Декілька разів зустрічала її з дитиною в тролейбусі.

 

Більш близько ми познайомились з нею 2 лютого 2015 року, коли Валентина прийшла до мене в садочок, щоб зареєструвати дитину. До сих пір дівчинка записана за реєстрацією в ДНЗ № 66.

 

Коли вони прийшли в садочок, то я одразу побачила, що дівчинка не вихована. Але дівчинка не замкнута. Її все цікавить, і з усім вона хоче гратися.  Дитина довго бавилася в музичній залі, також їй було цікаво, бо навкруги нові й різнокольорові іграшки. Дівчинці сподобалися настільні ігри та конструктори. Тоді Валентина написала заяву про прийняття дитини до садочку.

 

Я одразу звернула увагу на зір, була явно виражена косоокість в дитини. Про це тоді, як і зараз на передачі, Валентина Підвербна чути не хотіла.

 

І тому, я порекомендувала їй звернутися в спеціалізований садочок, де знаходяться дітки з вадами зору. Там дитина була би під наглядом спеціалістів і отримувала би необхідне лікування.

 

Після першої зустрічі ми домовилися, що на наступний день Валентина  приведе Марійку, і вона погуляє в групі та познайомиться з дітками. Жодних медичних документів вона мені не принесла, але погодилась, щоб дівчинку оглянула медична сестра закладу. Валентина прийшла з величезною сумкою в клітинку. І каже: «Я купила нові штани і капці, тому весь час буду знаходитися з дочкою».

 

Після того, як Марійка погуляла трохи з дітками, Підвербна повідомила: «Я до вас більше не прийду!». Я відразу спитала, чому? На що вона мені відповіла, щоб я вимагала від своїх працівників, аби вони постійно казали дівчинці «Дивись прямо, не коси глаза, а то пойдешь в дурную школу!»

 

Я звичайно відповіла, що такого ніхто не буде говорити дівчинці, після чого вона з криками попросила заяву, яку писала днем раніше, і забрала її.

 

Які враження від зйомок у цій передачі?

 

Не зважаючи на те, що зйомки проходили у вихідні і в мене не багато вільного часу, я все одно не жалкую, що прийняла участь у цій передачі. Мені було достатньо 5 хвилин часу, аби побачити ставлення Валентини до своєї доньки. Я не лікар за фахом, але і мені видно, що у дитини косять очі.

 

Мені, як мамі та бабусі дуже боляче дивитись, в яких умовах зростає дівчинка.

 

 

Головна мета цієї передачі була - всіляко допомогти Валентині. Виховання у дитини взагалі відсутнє. Народити, це не подвиг, подвиг – це добре і правильно виховати дитину.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  12-річній Ангеліні потрібна ваша допомога

 

Як Ви вважаєте, що зараз найголовніше потрібно робити в цій складній ситуації?

 

Я вважаю, що дитину потрібно було забрати якомога раніше і на певний період. Щоб був суд, і мати виконувала б певні вимоги щодо виховання своєї дитини – навести лад у квартирі. Бо зі слів сусідів, там знаходитися не можливо. Ні разу за 5 років вона не відкривала вікна, аби провітрити квартиру.

 

Також потрібне повне обстеження дитини. Валентина усю передачу говорила, що дитину необхідно оформляти до школи. Жінка не хоче розуміти, що Марійку потрібно лікувати - ліквідувати косоокість.

 

На все в неї одна фраза: «Это мой ребенок, что хочу, то и делаю».

 

Навіть коли спитали про харчування і про те, що їсть дівчинка, Підвербна сказала, що щоранку дає дівчинці чотири варених яйця. Чотири і щодня, підкреслю. Така кількість навіть дорослому  забагато.  Це не сніданок для дитини.

 

На передачі я сказала, що це вже не тільки її проблеми, а й наші також. Від такої матері треба рятувати дитину. Від усіх послуг приватної клініки, лікарі якої змогли би обстежити і вилікувати дівчинку, Валентина відмовилась. Багато батьків, потрапляючи у подібну ситуацію, шукають спонсорів і волонтерів, аби хоч якось допомогти своїй дитинці. А тут усе готове, і усі вмовляють пройти обстеження, а вона відмовляється.

 

Під час зйомок  хтось із експертів навіть казав, що в такому 5-ти річному віці дитину можна забрати і усиновити, і вона нормально адаптується під новий  спосіб життя.

 

Дівчинка вже зараз похожа на Мауглі. Вона не готова жити в соціумі, вона ізольована від навколишнього світу, в неї немає друзів. На мою думку, далі буде ще гірше.

Коментарі

Топ-новини

Ракетний удар «Іскандером», з безпілотника, літака та мінометів: росіяни атакували 3 громади в прикордонні Чернігівщини

Протягом 30 квітня російські війська сім разів з різного виду озброєння атакували прикордоння Чернігівської області. Зафіксовано 20 вибухів.   Про це повідомляє Північний кордон. Держприкордонслужба на своїй сторінці у Facebook.   Новгород-Сіверська громада:   у напрямку села Мамекине — один вибух: вибуховий пристрій, скинутий з БпЛА; у напрямку села Ямне — чотири приходи, ймовірно, НАР з літака; у напрямку села Ясна Поляна — два приходи,

Останні новини

Всі новини

1 Травня 2024

14:30

Медичні інститути Києва отримали цінні вантажі від Валерія Дубіля та благодійників

11:30

Смертельна пожежа у Ніжині: мати загинула, 5-річна дитина у лікарні

10:00

Ракетний удар «Іскандером», з безпілотника, літака та мінометів: росіяни атакували 3 громади в прикордонні Чернігівщини

30 Квітня 2024

15:28

Смертельна ДТП на Корюківщині: мікроавтобус зіткнувся із трактором. ФОТО

14:22

Ніжинець зберігав вдома незаконну зброю та боєприпаси. ФОТО

13:33

Mercedes Benz G-Class: ідеальний синтез стилю та функціональності

12:15

У Варвинській громаді відремонтували шкільне укриття за майже 3 мільйони гривень. ФОТО

11:30

На прикордонні Чернігівщини росіяни атакували будівлю зерноскладу. ФОТО

10:18

Первый займ без высоких процентов на Finsfera

09:50

У Мені велосипедист загинув під колесами легковика

29 Квітня 2024

17:22

На Чернігівщині 11 шкіл в 9 громадах запустять власні сонячні електростанції

16:30

У Корюківському районі в Десні потонув чоловік

16:00

Какой проходной балл на НМТ в 2024 году

15:25

Вміст алкоголю перевищував норму у 10 разів та віз дитину поза кабіною: на Чернігівщині зупинили п’яного водія трактора

14:15

В небі над Чернігівщиною Сили оборони збили крилату ракету

14:05

Преимущества и недостатки популярных грузовых шин в Украине

13:33

Сім'ям загиблих через ракетний удар у Чернігові передали гроші, які зібрали Дорофєєва і Лебіга на благодійному стрімі

12:20

13-річна донька найстаршої породіллі Підвербної переїхала до нової родини у Чернігові

12:00

Як вибрати стильні та надійні вхідні двері для вашого будинку?

11:19

Ознак безпосередньої підготовки росіян до наступальних дій на Півночі України немає, – Сирський

10:17

У Ніжині освятили Алею Героїв. ФОТОфакт

09:50

Градирні - основний елемент для контролю температурного режиму в промислових процесах

09:25

На Чернігівщині браконьєр за 74 рибини заплатить штраф на майже 120 тисяч гривень

26 Квітня 2024

16:32

Шукали цілу ніч рятувальники, поліцейські та кінологи: на Чернігівщині повернули додому двох зниклих дітей

15:15

У Ніжині 23-річний водій на легковику збив велосипедистку на пішохідному переході: жінка в лікарні

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
 Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у серпні 2023-го
22 Квітня 2024

Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку людей – БФ «Надія»
16 Квітня 2024

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку

«Батьківщина» не підтримала насильницьку мобілізацію
12 Квітня 2024

«Батьківщина» не підтримала насильницьку

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Дивитися більше відео