Рус Укр
П'ятниця, Квітень 26, 2024 Редакція Реклама

Валерій Дубіль: «Батьківщина» Чернігівщини продовжує проводити ремонти, бо держава від цього відхрестилася

Валерій Дубіль: «Батьківщина» Чернігівщини продовжує проводити ремонти, бо держава від цього відхрестилася
8 Серпня 2017 3845

*Імідж

 

Наприкінці травня 2015 року у Чернігові стартувала програма «Твоя квартира починається з підїзду». Ініціював її народний депутат, голова Чернігівської обласної парторганізації «Батьківщина» Валерій Дубіль.

 

Чи виправдав себе соціальний проект і чи втратив актуальність? Про це ми запитали у Валерія Олександровича.

 

- Доброго дня, Валеріє Олександровичу. Памятаю, коли в Чернігові тільки почули про нову програму, люди не вірили, що вона працюватиме. Чи змінилися настрої наших громадян?

 

- Добрий день. Наші люди звикли, що все, що їм має гарантувати держава, область, місто, вони мають відстоювати у судах, добиватися через звернення. На жаль, ця система як працювала, так і працює. Під час громадських приймалень, які наша команда постійно проводить і у місті, і у селищах, люди скаржилися, що до них нікому немає діла. Їхні будинки – старі, коли заходиш у під’їзд, там не те, що іноді світло не справне, там немає чим дихати. Стіни облізлі, штукатурка на голову сиплеться, сходи розбиті. І тому ми почали шукати вихід, щоб провести там ремонти.

 

Звісно, як тільки програма стартувала, люди думали, що вона довго не працюватиме. Ті ж, хто знає про нашу системну роботу сумнівів не мали, і їм пощастило – в їхніх під’їздах провели найперші ремонти. Черніговом почали ширитися чутки, що програма діє. І вже за кілька місяців до моєї громадської приймальні вишикувалися черги, щоб подати заявку.

 

 - На скільки підїздів розрахована програма? Чи, як кажуть, усім вистачить?

 

- На початку роботи програми ми чітко сказали: наша мета – відремонтувати 2000 під’їздів. Але потім задались питанням, скільки ж у місті будинків потребують ремонту? Тоді наші активісти об’їздили чи не всі багатоповерхівки, і з’явилася нова цифра – 3000 під’їздів знаходяться у жахливому стані. І ми поставили собі за ціль це все відремонтувати. Знаходяться небайдужі люди, які допомагають нам фінансово, і тому, думаю, 3000 під’їздів – це реальна цифра. На сьогодні вже ми відремонтували 603 під’їзди. І роботи тривають майже цілий рік. Проблемний період – зима, там можна проводити роботи тільки при певній температурі.

 

 

- В яких будинках ремонт проводиться першочергово?

 

- У нас є загальний список. У залежності від того, коли була подана заявка, ремонт і проводиться. Та існують й виключення. Наприклад, під’їзд після пожежі. Наші комісії туди виїжджають, дивляться, і приймають рішення чи проводити там роботи позачергово.

 

Взагалі, дуже приємно, що інші політичні сили взяли приклад, і проводили такі ремонти. Щоправда, надовго їх не вистачило – тільки до виборів. З іншого боку, це робиться для людей, і тому хоч і під вибори, - це приносить користь нашим громадянам. А щодо політичної волі, люди вже розуміють: гроші – бери, а голосуй серцем.

 

Гірко, що такі ініціативи безсистемні. Попіарилися, виграли вибори чи програли, і в кущі. На початку я казав, що ті, хто знають роботу «Батьківщини», впевнені, що ми нікуди не втечемо від покладених зобов’язань. Так само і програма «Твоя квартира починається з під’їзду» не згортатиметься. Тим паче, провладна коаліція у Верховній Раді не підтримала нашу поправку на включенні норми, що будинки до ОСББ повинні передаватись зі зробленим поточним ремонтом.

 

 

- Тобто, тепер люди мають проводити ремонти за власний кошт?

 

- Наведу приклад. Пенсіонер роками сплачував ЖЕКу за послуги. В їхній перелік входили поточний і капітальний ремонти будинку. Ремонтувалися при цьому одиниці будинків. А більшість у нашому місті, і ми самі в цьому пересвідчилися, коли обійшли ці будинки, не ремонтувалися по 20, 30 і навіть 40 років. Тобто, куди йшли ті гроші незрозуміло.

 

З кожним роком дихати нашим стареньким все тяжче, на одну пенсію прожити неможливо, звідки їм тепер брати кошти на ремонти? А тепер маємо узаконену ситуацію, коли держава визнала: так, ви сплачували квартплату, сплачували за ремонти. Але ці гроші «миші з’їли», тепер збирайте роками копійки і самі про себе дбайте.

 

І уявіть, коли дідусь дожив до 90 років, а тепер йому на плечі впала відповідальність за утримання, експлуатацію, реконструкцію, реставрацію, поточний і капітальний ремонт та технічне переоснащення будинку. А якщо у будинку переважно й живуть пенсіонери? Та їм на хліб не вистачає, не те, що на ремонти! І це так держава піклується про свій народ?

 

 

- Окрім ремонту у підїздах, ваша команда реалізує ще якісь програми?

 

- Коли у 2007 році ми запускали програму «Здоров’я нації», я пам’ятаю, як не вистачало у лікарнях обладнання, як старенькі люди навіть не могли пройти повноцінне обстеження, а поїхати кудись вони не мали змоги. І за цей час ми поставили чи медобладнання, чи витратні матеріали у кожну лікарню, у кожен ФАП (сьогодні це - 38 закладів охорони здоров’я обласного центру, 25 районних лікарень Чернігівщини, 612 ФАПів по всій області).

 

З кожним роком ситуація стає гіршою, а тому ми не лише продовжуємо проводити старі програми, але й започатковуємо нові. Наприклад, коли ми ремонтуємо під’їзд, то дбаємо і про прибудинкову територію. Бабусі роблять квітнички, і просять то парканчик встановити, то лавочку. Тобто, комплексно це все проводиться, і дуже приємно, що самі мешканці турбуються за прибудинкову територію.

 

Зараз у нас по області діє понад 30 соціальних програм. Це і «Дитячий майданчик у кожен двір», і «АРТ-канікули», яка так до вподоби дітям, і підтримка сільських закладів культури, і ветеранів, освітніх закладів.

 

Ми намагаємося знаходити можливість допомагати людям цілорічно, незалежно від того – вибори це, чи не вибори. Бо це ж – наші сусіди, батьки, рідні люди. І тільки згуртувавшись ми можемо змінити цей світ на краще. Єдине, що потрібно людям – щоб їм не заважали, приймаючи антилюдські закони чи витягуючи з кишень останнє. Їм потрібен лідер, який зможе об’єднати народ і зробити країну заможною. Такий лідер є, це лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

 

 

- Останнє запитання. Що ви порадите людям з інших міст, в яких немає таких програм?

 

- Насправді, програма «Твоя квартира починається з під’їзду» вже успішно реалізовується у Ніжині і в Прилуках. Загалом, «Батьківщина» відремонтувала на Чернігівщині вже понад 1000 під’їздів. Так само, «Арт-канікули» тепер проводять і в інших областях України.

 

Вважаю так: гарний приклад – заразний. Якщо програм таких у певній області ще немає, люди мають самі організуватись, прийти до влади і сказати: хочемо ось це, це, і це. А якщо там влада нормальна, то вона і програму зробить, і спонсорів знайде. Не потрібно мовчати, потрібно відстоювати своє право на гідне життя, принаймні поки його не забезпечує держава.

 

Наша команда на Чернігівщині, не побоюсь сказати, одна з найсильніших по всій Україні. І в певному сенсі нашим землякам у цьому пощастило. Тому дуже сподіваюся, що люди братимуть приклад і не чекатимуть на щасливий випадок, а самі будуть створювати затишок і у під’їздах, і на подвір’ях. А ми лише їм трохи допомагатимемо.

Коментарі

Топ-новини

З’єднає Шерстянку з Бобровицею: у Чернігові запрацює новий тролейбусний маршрут

У Чернігові запрацює новий тролейбусний маршрут №1 «Діагностичний центр – мікрорайон «Шерстянка» (через вул. П’ятницьку, Тероборони, просп. Перемоги)».   Таке рішення ухвалили на засіданні виконкому Чернігівської міської ради 24 квітня.   Про це повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако у своєму каналі в Telegram.   «Він з‘єднає Шерстянку, яка до цього ніколи не мала тролейбусного сполучення, через Подусівку

Останні новини

Всі новини

26 Квітня 2024

12:22

Великодній кошик 2024 вдарить по кишені: експерти порахували, скільки витратять українці

11:20

У Бобровицькій лікарні діятиме бактеріологічна лабораторія

10:17

«Шайтан-машина»: фермер із Сосниччини привіз у Корюківку пристрій, що нарізає стрічки для маскувальних сіток

10:00

Межкомнатная дверь в Харькове от Terminus подойдет для любого интерьера

09:20

Безпечний Великдень: на Чернігівщині рятувальники перевіряють дотримання пожежної безпеки в храмах

25 Квітня 2024

17:30

У Чернігові чоловік вдарив ножем знайомого у живіт: травмований у лікарні

16:22

Рух транспорту вулицею Любецькою у Чернігові планують відкрити наприкінці травня

16:00

Офтальмологічне обстеження зору та його вплив на здоров’я очей

15:15

Лікарні Чернігівщини та Сумщини отримали медичні вантажі — гуманітарну місію очолив Валерій Дубіль

15:00

Пародонтолог в Киеве: эффективное лечение десен для здоровья вашей улыбки

14:20

З’єднає Шерстянку з Бобровицею: у Чернігові запрацює новий тролейбусний маршрут

13:33

На Чернігівщині рятувальники отримали два пожежні автомобілі від благодійників

12:22

У Чернігові триває підготовка до поминальних днів на кладовищах

11:20

Безоплатне протезування в Україні: куди звертатись та які документи потрібні

10:17

Ракетний удар по Чернігову: з 28 пошкоджених будинків, з одного двоповерхового, відселили мешканців

09:25

Мобільні медичні бригади відвідали Стольне та Варву на Чернігівщині

24 Квітня 2024

17:17

Грант на відновлення може отримати бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня по Чернігову

16:16

У Чернігові та області 25 квітня очікується туман

15:17

На Чернігівщині піротехніки вилучили 17 вибухонебезпечних предметів

14:25

На зупинках громадського транспорту у Чернігові з'являться термінали для придбання та поповнення транспортних карток

13:30

Нецензурно лаявся, принижував та ображав: на Чернігівщині повідомили про підозру чоловіку, який знущався зі своєї матері

12:22

Додали 60 світлин: на Алеї Героїв у Чернігові оновили фотовиставку, присвячену загиблим захисникам. ФОТО

11:15

60 вибухів за добу: росіяни з різних видів зброї атакували прикордоння Чернігівщини

10:18

Обороняв Чернігівщину: президент вручив нагороду Героя України батьку загиблого воїна

09:25

На Чернігівщині патрульні «спіймали» водія, який перевозив 100 літрів спирту

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
 Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у серпні 2023-го
22 Квітня 2024

Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку людей – БФ «Надія»
16 Квітня 2024

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку

«Батьківщина» не підтримала насильницьку мобілізацію
12 Квітня 2024

«Батьківщина» не підтримала насильницьку

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Дивитися більше відео