Рус Укр
П'ятниця, Березень 29, 2024 Редакція Реклама

«Нові можливості в 2022 році»: Владислав Атрошенко передав управління БФ «Поліський оберіг» Олександру Ломако

«Нові можливості в 2022 році»: Владислав Атрошенко передав управління БФ «Поліський оберіг» Олександру Ломако
29 Грудня 2021 4667

Позиція*

 

Більшість жителів Чернігівщини дуже добре знає благодійний фонд «Поліський оберіг». 10 років пройшло відтоді, як команда фонду почала не словами, а добрими справами доводити свою небайдужість до людських проблем і показує, що чужої біди не буває.

 

За цей час допомогу від фонду отримали десятки тисяч людей: багатодітні родини, літні люди, жителі віддалених населених пунктів, люди з інвалідністю, важкохворі, лікарні, школи та дитячі садки. Але для засновника фонду Владислав Атрошенко цього недостатньо. На його думку, час вдихнути в роботу «Поліського оберегу» нове життя та розвивати нові ініціативи.

 

На варті життя та здоров’я людей

 

На святкування ювілею благодійного фонду зібралися десятки людей. Серед них – як волонтери, так і ті, хто сам отримував допомогу, а нині також входить до команди «Поліського оберегу» і допомагає іншим. Чимало з цих людей нині очолюють села та громади.

 

Голова Новобілоуської ТГ Дмитро Федоров познайомився з роботою фонду ще в 2012 році, коли працював у фельдшерсько-акушерському пункті.

 

«Тоді я саме став завідуючим фельдшерсько-акушерського пункту і з того часу до нас майже кожного року приїздили представники фонду. Лікарі проводили медичні обстеження, люди отримали можливість обстежитися у гінекологів, кардіологів, стоматологів... І скористатися сучасним обладнанням. Не у всіх є можливість їздити до районної лікарні і багато хто цього не робив. А завдяки медичній програмі фонду, виявили багато хвороб на ранніх стадіях, люди вчасно почали лікуватися», – згадав Дмитро Федоров.

 

Зараз селами області також проходить медична акція фонду, яку ініціював секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД АТРОШЕНКА ОТРИМАВ НОВОГО ГОЛОВУ ТА ПОДІЛИВСЯ ПЛАНАМИ НА 22 РІК. ФОТО

 

«Частинку свого серця віддали іншим людям»

 

Про кількість ремонтів, зроблених за допомогою «Поліського оберегу», не береться говорити навіть Владислав Атрошенко.

 

Проте їх чудово пам’ятають ті, кого покращення стосувалося напряму. Ріпкинський селищний голова Сергій Гарус каже: нині сучасні двері та вікна в дитячих садках здаються чимось буденним.

 

Проте ще 10 років тому це була величезна проблема, яку держава не хотіла чи не могла вирішувати.

 

«Найяскравіший випадок співпраці з «Поліським оберегом» – це коли вони оперативно поміняли всі двері в дитячому садочку. Через старі двері до приміщень заходив холод, а поміняти їх ми не могли. Утеплювати ж забороняли пожежні. Було дуже холодно і діти постійно хворіли. Але коли фонд поміняв двері, одразу стало тепліше», – розповідає Сергій Гарус.

 

Всі витрати на утримання взяв на себе засновник фонду Владислав Атрошенко. За його словами, це було принципове рішення.

 

«Усі ми частинку свого часу та серця, життєвої енергії віддали іншим людям. Ні для кого не секрет, що я заснував велику кількість успішних працюючих підприємств. Але не всі мої ініціативи були успішним, бували такі випадки, що я втрачав гроші. Звичайно ж, мені було шкода цих грошей. Але ніколи за своє життя я не пошкодував про кошти, зусилля і той час, який я витратив на допомогу іншим людям», – наголосив Владислав Атрошенко.

 

 

Отримати допомогу і допомагати самому До Владислава Атрошенка зверталися по допомогу ще до того, як з’явився сам фонд. А опісля також долучилися до його роботи. Серед таких людей – голова міського об’єднання інвалідів «Шанс» Світлана Федорова.

 

«20 років я керую організацією. Коли я прийшла до Владислава Анатолійовича як до голови ОДА та розповіла про проблеми людей із інвалідністю, він мене вислухав. І після нашої розмови біля ОДА з'явився пандус. У ті часи інвалідні візки, які виділяла держава, привозили всім однакові, незважаючи на те, скільки важить людина, якого вона росту. Та й якість була погана. Але потім до нас привезли кілька «бусів» із візками, з ходунками. Люди, які не могли дійти до столу, змогли хоча би частково жити гідним життям. Вже пізніше я сама брала участь у тій самій програмі «Доступна медицина». Я була в сльозах, коли з п'яти сіл до нас приїхали тисячі людей і дякували за те, що мала зробити держава», – розповіла Світлана Федорова.

 

Добрі справи з новою силою

 

Згадати про усе зроблене, мабуть, неможливо. Адже тоді доведеться розповісти про десятки тисяч доль людей, чиє життя стало кращим завдяки «Поліському оберегу».

 

10-річчя – не лише час підбивати підсумки, а й складати плани на майбутнє. Адже, як кажуть самі учасники, у фонду немає кінцевої мети. Комусь завжди буде потрібна допомога.

 

Один із тих, хто від самого початку брав участь у роботі «Поліського оберегу» – нинішній секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако.

 

Він розробив та реалізовує чимало соціальних ініціатив, які нині успішно втілюються у життя. Владислав Атрошенко наголошує: як міський голова він виконує дуже багато обов’язків, тож приділяти достатню увагу роботі «Поліського оберегу» може не завжди. Саме тому, передає його до рук саме Олександра Ломако.

 

«Олександр Ломако дуже енергійна молода людина. Я працюю з ним більше 10 років. І я бач,у як він започатковує прекрасні програми. Наприклад, «Рука допомоги». Вона показала, як багато небайдужих людей оточують кожного з нас. Люди приходили та приносили подарунки до Дня святого Миколая, аби передати їх дітям, які цього потребують», – зазначив Владислав Атрошенко.

 

Олександр Ломако наголосив: усі, хто бере участь у благодійних ініціативах – це люди з великим серцем.

 

«За ці 10 років ми стали більш досвідченішими, але лишилися так само щирими. Ми продовжуємо робити добро. Сьогодні ми хочемо розширити програми і презентуємо лідерів громад як нових координаторів фонду. Тож ми подаємо чернігівцям руку допомоги та пропонуємо нові можливості», – наголосив Олександр Ломако.

 

Тож поки з тих або інших причин держава ухиляється від своїх зобов’язань перед громадянами, благодійний фонд «Поліський оберіг» й надалі допомагатиме людям та спонукатиме до дії тих, хто сам хотів би допомогти. Для відстоювання інтересів громад до «Поліського оберегу» приєднується сильні, досвідчені та впевнені особистості. Це професіонали своєї справи, люди, які щодня вирішують проблеми у своїх громадах.

 

 

До команди приєднались Сергій Гарус, Ріпкинський селищний голова, Світлана Бицько, Добрянський селищний голова, Валерій Костильов, Любецький селищний голова, Ксенія Ячна, керуюча справами виконкому Седнівської селищної ради, Володимир Шелупець, Киселівський сільський голова, Дмитро Федоров, Новобілоуський сільський голова, Олена Швидка, Іванівський сільський голова, Андрій Головач, Киїнський сільський голова, Катерина Феделеш, голова фракції «Рідний дім» у Михайло-Коцюбинській селищній раді, Олександр Орловський, депутат Чернігівської районної ради від Олишівської громади, Валентина Ворох, заступник керівника фракції «Рідний дім» у Гончарівській селищній раді.

 

Детальніше у відео за посиланням

 

Коментарі

Топ-новини

Останні новини

Всі новини

29 Березня 2024

12:22

У Менському зоопарку народилося 7 нових тварин

11:20

Коропська громада отримала дві «швидкі» Mercedes від міжнародних партнерів

10:17

На Чернігівщині лісівники заліснюють рекультивовані землі

09:25

Ще в одному селі на Чернігівщині виявили сказ

28 Березня 2024

18:18

Вітаміни та мікроелементи, що входять до складу Елевіт-комплекс 2 (для вагітних у ІІ-ІІІ триместрі)

17:25

У Чернігові з 15 квітня на місяць перекриють рух транспорту вулицею Коцюбинського

16:15

Корм для вашого улюбленця: що потрібно знати при виборі ідеального варіанту?

15:20

У Чернігові проведуть облаштування набережної Стрижня

14:55

Заглянуть внутрь: исследование мира с помощью рентгеновских лучей

14:18

На виїзді з Корюківки автівка влетіла у непрацюючий блокпост: водій загинув

13:33

З 1 квітня на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

12:52

Как создаются высококачественные семена подсолнечника

12:18

Водій поквапився від’їхати: у Чернігові з маршрутки випав пасажир

11:17

Налагодив схему постачання особливо небезпечних психотропів: у Чернігові затримали наркозакладчика

10:45

Автоматичні та напівавтоматичні коагулометри: чим відрізняються та який обрати

10:19

Росіяни за добу обстріляли 11 сіл в прикордонні Чернігівщини

09:25

У Чернігові на Козацькій у мікроавтобусі виявили 15 бочок зі спиртом

27 Березня 2024

19:00

Як провести SEO-аудит сайту: покрокова інструкція з проведення SEO-аудиту

17:15

У Чернігові рятувальники вивільнили ондатру, яка потрапила до дамби на Стрижні. ФОТО

16:45

Соцпрацівники 13 громад Чернігівщини отримали сучасні електроскутери

16:17

Двох росіян, які розстріляли дві автівки з цивільними людьми на Прилуччині, засудили до довічного ув’язнення

15:18

У Чернігові на перехресті вулиць Героїв Маріуполя та Кримської перекривають рух автотранспорту

14:52

Экспертные советы по выбору удилища и катушки

14:19

Кабінет пацієнта, послуги для ветеранів і не тільки. Федоров анонсував новинки в «Дії»

13:33

У Чернігові розглядають питання ремонту дороги на Єськова

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка горить
19 Липня 2023

Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка

Залужний відвідав командування ЗСУ на північному напрямку ВІДЕО
28 Червня 2023

Залужний відвідав командування ЗСУ на північному напрямку

Чернігівська команда «Батьківщини» долучилася до допомоги лікарням Донбасу ВІДЕО
31 Травня 2023

Чернігівська команда «Батьківщини» долучилася до допомоги лікарням Донбасу

Дивитися більше відео