Рус Укр
Вівторок, Березень 19, 2024 Редакція Реклама

Шалений Олександр Чемеров розповів у Чернігові про долю «Димної суміші» та здобутки в Лос-Анджелесі

Шалений Олександр Чемеров розповів у Чернігові про долю «Димної суміші» та здобутки в Лос-Анджелесі
26 Липня 2017 10390

«Щоб покинути все в рідній країні та вирушити за кордон аби там почати все з нуля - треба бути божевільним», - саме так охарактеризував себе лідер гурту «The Gitas», у минулому фронтмен чернігівського колективу «Димна суміш» Олександр Чемеров.

 

Майже 6 років тому він виїхав за кордон аби займатися улюбленою справою – музикою, і досягти в цьому висот. В американському Лос-Анджелесі чернігівець створив новий гурт.

 

Зокрема, сьогодні, 26 липня, в Чернігові Олександр Чемеров провів прес-конференцію. Про творчі здобутки в Лос-Анджелесі, долю гурту «Димна суміш» та особливості майбутнього концерту в рідному місті.

 

Повернення до рідного міста

 

Олександр Чемеров повернувся ненадовго до України з новим проектом «The Gitas», аби дати кілька концертів для своїх шанувальників. Виступи «The Gitas» та «Димної суміші» вже прогриміли у столиці. А вже менш ніж за місяць гурт порадує фанів Чернігова. Тож що чекати від минулого та сучасного колективів Олександра Чемерова.

 

«По-перше, ми почнемо з «The Gitas», з мого гурту з Лос-Анджелеса. Я хочу познайомити всіх, хто прийде з моїм новим гуртом. А після цього ми зіграємо пісні «Димної суміші», з початку до кінця, тобто ми візьмемо з кожного періоду по 3-4 пісні і зробимо такий вінігрет. Я намагаюся нічого не чекати ні від чого. Я просто роблю свою справу. І дивлюся, як воно виходить. Я не чекаю ні повного залу, ні пустого залу. Подивимося, як воно буде», - розповів він.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОВЕРНЕННЯ ДО РІДНОГО МІСТА: У ЧЕРНІГОВІ ВИСТУПИТЬ КУЛЬТОВИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ГУРТ

 

«Якщо тобі нікому розказувати, розказуй стінам»

 

Чернігівець вже понад 5 років живе у США, проте створити власну групу йому вдалося протягом останніх двох років проведених в Лос-Анджелесі. Нині «The Gitas» впізнаваний гурт, проте як зізнався Олександр Чемеров, таке випробування не для слабких:

 

«Треба бути божевільним як мінімум. Тому що це столиця інтертейменту світу. Взагалі то кожен музикант має розуміти, якщо ти написав пісню англійською мовою, то ти вже в змаганні, починаючи з «Бітлз», не кажучи про всіх інших», - зізнався Чемеров.

 

Якщо хтось вирішив кудись поїхати, це не означає, що ти зможеш щось там зробити.

 

«Це велика така праця. Що стосується мене, я пройшов школу виживання. Після тисяч людей, я грав для 3 чи 5 людей взагалі. Колись одна свята людина сказала таку цікаву річ: «Якщо тобі нікому розказувати, розказуй стінам, тому що це теж істоти». Я думаю, якщо ти звичайний артист, то ти маєш грати навіть при пустій залі. Тому ми це робили з початку, і зараз вона вже не пуста. В Лос-Анджелесі більше ніж тисяча клубів для живої музики. Тому дуже складно взагалі зібрати фан-базу. За всі ті 5 років, що я там жив і 2 роки «The Gitas» ми зараз підішли до того, що ми збираємо там 200, ну, максимум 300 людей. І ці люди, вони приходить на «The Gitas», – поділився соліст гурту.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ГУРТ ВИСТУПИВ НА ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ РОК-ФЕСТИВАЛІ

 

Та і знайти нормальних музикантів навіть в Лос-Анджелесі справа не проста:

 

«В нас немає зараз барабанщика. В Лос-Анджелесі, коли ти не там, здається, що це найкраще місце для музикантів, що там всі круті. А коли ти приїжджаєш, ти розумієш – крутих багато, а не крутих ще більше, ніж деінде. Тому що всі хочуть спробувати. Тому дуже складно знайти музикантів. Це не так, що ти приїхав і підібрав з вулиці когось і він вже грає. Це довгий процес. Більше 100 музикантів пройшло крізь мене в Лос-Анджелесі», - розповів Чемеров.

 

Великі гроші позбавляють свободи

 

В плані швидкого заробітку грошей в Америці, за словами Олександра Чемерова, там досить несприятлива ситуація у правовому плані.

 

«Коли ти ніхто, якщо ти навіть робиш класні речі, тебе хочуть купити повністю. Це вони і роблять. Тому я не захотів з ними працювати. Наприклад, «Atlantic Records» пропонують бути штатним продюсером. Продюсер сидить і пише пісні. І приходить людина, яка перевіряє ці пісні і каже: «оце, оце і оце – кльово, оце я забираю». Забирають пісні і ти нічого не отримуєш з цього. І тобі платять 15 баксів на годину як штатному продюсеру. Притому, що я можу зпродюсувати пісню і те, що б я отримав там за місяць на «Atlantic Records», я можу отримати за день. Просто працюючи на фрілансі», - розповів музикант.

 

Коли великі корпорації пропонують співпрацю, тут головне для себе з`ясувати наскільки власна свобода дорожча.

 

«Після того як ми записали другий альбом. Ми почали заробляти. Ми могли почати заробляти раніше. Але правова сторона в цьому не дуже влаштовує. І коли ти чуєш цифри, які ми чули можна не втриматися. Але ми втрималися. Перший рік нас хотіла купити компанія за 7 мільйонів на 4 роки. Але, порозмовлявши з ними, ми зрозуміли, що ми не будемо з ними працювати. Вони ще за нами ходили десь рік і потім перестали, зрозуміли що нічого не буде», - зауважив Чемеров.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДВІЧІ НА БІС: У ЧЕРНІГОВІ «ВІДГРИМІВ» ТАРТАК. ФОТО

 

 

«Димна суміш» – бути чи не бути?

 

Щодо майбутньої долі гурту з Чернігова «Димна суміш», то вона неоднозначна.

 

«З «Димною сумішшю» ми написали альбом англійською мовою, але ми не видали його, і я поїхав. І ці пісні розійшлися по проектах, залишилося пісень 5, які увійдуть у новий альбом «Димної суміші» зараз. Я не займався «Димною сумішшю» взагалі всі ці роки. Записали декілька пісень – це все заняття групою. Зараз все зміниться, але все одно я займатися групою не буду. Скоріш за все, буде займатися гітарист. Я буду записуватися і приїздити на концерти», - зауважив фронтмен.

 

Проте поки Олександр Чемеров в Україні, з гуртом він працює плідно:

 

«Ми хочемо дописати альбом «Димної суміші», в нас багато заплановано зйомок. Декілька кліпів. Кожен день ми працюємо. Немає такого, що ми як туристи ходимо і щось дивимось. В нас завжди є, що робити».

 

А свого часу у планах Олександра було розпочати нове життя в США разом з своїм старим колективом:

 

«Моя ідея була перевезти хлопців в Америку. І я ходив там і думав, як це зробити. Паралельно я не розумів, що робити, але щось робив. Я дивився музикантів, щось там грав. Барабанщик приїхав, він місяць був там в прострації повній. Нічого не зрозумів, що робити, і він поїхав додому. А басиста не випустили взагалі. Гітарист приїхав зі всім. Гітарами і всім іншим і через 3 дні сказав, що я вже взяв собі квитки поїхати додому через 2 тижні, бо я розумію, що я не хочу цього», - повідомив Чемеров.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЧЕРНІГОВІ ГРАЛИ КЛАСИКУ ЯПОНСЬКІ МУЗИКАНТИ

 

Жити в Україні стає все гірше

 

До речі, 2012 року учасники колективу «Димна суміш» заявили, що гурт тимчасово припиняє свою діяльність через неможливість «миритися з ситуацією в нашій країні - коли культура на останньому місці, а натомість панує суцільна політика, зомбування, соціальні експерименти і легкий тоталітаризм».

 

Проте і нині від українського сьогодення Олександру Чемеров, як і 5 років тому, не у захваті:

 

«Для мене нічого не змінюється. Я вважаю, що життя стало гірше в тому плані, що зараз війна в країні. Влада країни не реагує на це так, як має реагувати. Я думаю, що це взагалі дуже погано. Я вважаю, що дуже погано, коли волонтери чи найманці ганяються за артистами в той час, коли в Порошенка є заводи в Росії, у Києві на кожному кроці є магазини «Рошен». Людина займається політикою і бізнесом одночасно – це не можливо, і в країні йде війна. Тобто ще гірше склалася ситуація зараз. В плані музики, я думаю, що краще, але не можу назвати багато артистів, які можуть змагатися зі світовою музикою», - зауважив він.

 

Щодо своєї особистісної позиції, то Олександр Чемеров позиціонує себе як співак всього світу, однак про коріння, звісно ж, не забуває.

 

«В мене немає рамок, в мене немає жорстких націоналістичних чи патріотичних рамок. Тобто я космополіт, якщо можна так сказати. Я ні звідти, я ні звідци, я з усюди, скоріш за все. Але коріння українське, звичайно», - підсумував він.

Коментарі

Топ-новини

Останні новини

Всі новини

19 Березня 2024

15:22

Деокупована громада на Чернігівщині отримала сучасний сміттєвоз від Уряду Японії

14:14

Завдяки програмі «Власна справа» чернігівка відкрила бізнес з друку картин на полотні

13:33

Березневі підвищення пенсій на Чернігівщині: кому і на скільки

12:20

На Чернігівщині рівень захворюваності на ГРВІ продовжує знижуватись

11:17

34 тисяч гривень штрафу за збиття підлітка: суд виніс вирок у справі ДТП за участі Андрія Блауша

10:19

Зброя, решти тварини та мішок з рибою: у Мені викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

09:18

На Козелеччині виявили сказ

18 Березня 2024

17:39

У 13 разів вміст алкоголю перевищував норму: на Чернігівщині зупинили п’яну водійку з дитиною в авто

16:32

Росіяни атакували Прилуки ракетами Х-59

15:25

Працевлаштовували «ухилянтів»: на Чернігівщині двом співробітникам військового лісгоспу оголосили про підозру

14:20

Кабмін втричі збільшив розмір соціальної допомоги дітям загиблих добровольців

13:30

У Ніжині попрощалися з воїном Сергієм Совою, який загинув на Запоріжжі. ФОТО

12:22

Протягом доби на Чернігівщині в ДТП загинули 2 мотоциклісти. Один з них неповнолітній. ФОТО

11:15

Росіяни обстріляли 25 сіл протягом тижня: Чаус про обстановку на прикордонні

10:18

Родина дивом вижила, але залишилися без нічого: подробиці ракетного удару по Чернігівщині. ФОТО

09:20

У селі на Чернігівщині з води дістали тіло чоловіка

15 Березня 2024

17:35

У Добрянській громаді відкрили сучасний ЦНАП

16:25

У Чернігові п’янив водій вчинив ДТП та втік з місця пригоди. ФОТО

15:20

Воїну з Чернігівщини посмертно присвоїли звання Героя України

14:19

Подробный обзор комплектаций Kia Sportage: какая подходит именно вам?

13:33

Кіптівська та Новобасанська ТГ отримали вантажні авто

12:22

На Чернігівщині сапери знищили 7 вибухонебезпечних предметів, серед яких артилерійські та реактивні снаряди

11:15

Врізався в електроопору: на Прилуччині загинув мотоцикліст

10:22

На Чернігівщині в результаті ракетного обстрілу поранений місцевий житель

10:00

Разнообразие в мире зернового кофе: популярные сорта и их особенности

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка горить
19 Липня 2023

Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка

Залужний відвідав командування ЗСУ на північному напрямку ВІДЕО
28 Червня 2023

Залужний відвідав командування ЗСУ на північному напрямку

Чернігівська команда «Батьківщини» долучилася до допомоги лікарням Донбасу ВІДЕО
31 Травня 2023

Чернігівська команда «Батьківщини» долучилася до допомоги лікарням Донбасу

Дивитися більше відео