Високий Вал (VAL.UA) – найстарше онлайн-видання Чернігова, засноване ще 2001 року Олегом Головатенко. Неодноразово сайт було визнано найвпливовішим ЗМІ Чернігівщини. Останні два роки над проектом працює нова команда, нам вдалося сформувати потужний колектив журналістів та операторів. Творчий напрямок видання нині очолює головний редактор Юрій Михуля.
На сьогоднішній день, середня відвідуваність сайту складає близько 10 000 унікальних користувачів на добу. Спільнота «Високого Валу» у Facebook - налічує близько 14 000 підписників. Це одні з найбільших показників серед чернігівських медіа. Улітку 2018 року ми відновили випуск однойменної газети.
11 листопада 2018 року розпочався новий етап в розвитку нашого ресурсу – ми оновили дизайн сайту та запустили мобільну версію. Цим самим зробили VAL.UA максимально зручним для читачів. Разом з цим ми змінюємо і наповнення сайту.
"Високий Вал" відкритий до співпраці з журналістами та зацікавленими у поширенні інформації медіа структурами.
З повагою, керівник проекту «Високий Вал» Артем Євминець
Наші координати:Ще рік тому Дарина Рубан, проста дівчина з села Змітнів Сосницького району навіть не підозрювала, що стане учасницею одного з українських кулінарних реаліті-шоу «Мастер Шеф».
Чотирнадцять програм глядачі Чернігівщини мали змогу слідкувати за долею Дарини на проекті.
Журналісти Високого Валу поцікавилися у Дарини Рубан секретом, як же стати учасником телешоу і як склалося життя дівчини після зйомок.
Як ти вирішила спробувати себе на шоу?
Я дивилася всі сезони «Мастер Шефа», але не могла наважитися на участь. Одні говорили, що у нас грошей не вистачить, щоб все проплатити, інші - що там сценарій і це дурна ідея. Але поки сам не спробуєш – не дізнаєшся. І як бачите, грошей вистачило. Це все жарти, просто зайвий раз переконалася, що потрібно просто дуже сильно чогось захотіти, а ще - вірити в себе. Я живу у маленькому селі, у нас два магазини, у школі трохи більше тридцяти учнів, але при цьому, у нас дуже привітні люди, ми любимо приймати гостей і готувати. Моя сусідка, наприклад, сама робить такі торти, що деякі кондитери можуть позаздрити. Сотні салатів у вигляді ялинок на Новий рік, ананасів, лаваші, запечені риба і м'ясо - це дуже смачно, але це не ті страви, якими можна здивувати людину у двадцять першому столітті. Для себе я розділила кухню на такі критерії: домашня, сімейно-святкова і висока.
Висока кухня - те, що привело мене на проект. Я хотіла дізнатися, як і що потрібно приготувати, щоб люди платили за це долари. У мене завжди було бажання попрацювати з такими продуктами, яких у нас вдома точно немає,а також хотіла навчитися використовувати різні техніки.
Чи сподобалися тобі самі зйомки?
Процес зйомок дуже важкий, але цікавий. Один випуск знімаємо 4 дні. Якщо це виїзний конкурс, то починаємо з 6.30 ранку і до 2-3 ночі процес ще триває. Якщо зйомки на популярній кухні Мастер Шефа, то знімалися ми з 9.30 до 24.00 приблизно.
Після конкурсу ми записуємо пости, кожен учасник десь по 1-2 години, у нас свої журналісти, це ті люди, які з нами цілодобово, на проекті працює супер команда адміністраторів, журналістів, гримерів, стилістів - саме вони надихали на роботу і навіть коли було важко, ніколи не бракувало сил посміятися з ними разом. У нас було багато яскравих моментів, як в кадрі, так і за кадром. Наприклад, під час зйомок ми жили на березі Десни і якось пізно вночі вирішили сходити покупатися, а потім я захворіла і два випуски дуже кашляла в кадрі, наш адміністратор Олечка купувала мені порошки проти кашлю, а режисер Віталік постійно в навушник говорив: "Дарина, не кашляй", "вилікуйте Рубан нарешті вже"- це було дуже смішно.
Що можеш сказати про суддів шоу?
Ектора можна описати трьома словами: мудрий, добрий, простий. Він строгий в міру, але у нього відмінне почуття гумору, непоганий тандем виходить.
Мені дуже сподобалася Тетяна Литвинова, вона справжня леді, дуже красива і добра, а от Діму Горовенко я боялася більше, ніж Ектора, він завжди був серйозним, різким, але це моя суб'єктивна думка.
Який конкурс тобі запам`ятався найбільше?
Пам'ятаю конкурс, де ми обслуговували весілля. Один фуршет складався з 7 позицій: свіжі устриці з вершковим соусом і червоною ікрою; гаспачо в чарці з тигровій креветкою; ростбіфф з кавовим соусом; фуа-гра з грушевим гелем; тар-тар з лосося з сальсою; брускетта з рікоттою, авокадо гриль і карамелізований персиком; сорбет з шампанського з лимоном і м'ятою. Мені довірили досить серйозні процеси, масштабні і відповідальні, я готувала креветки, фуа-гра і тар-тар. Впоралась відмінно, отримала задоволення і дійсно пишалися собою!
Чи готуєш ти у повсякденному житті?
Готувати люблю дуже сильно! Музика і кухня – мій релакс. Я обожнюю готувати м'ясо, рибу, птаху. Удома на будь-яке свято саме я займаюся шашликами, нікого не підпускаю. Знаю багато різних секретів, маринадів, подобається робити стейки. Це зовсім не для дівчат, але нічого, все мої друзі і близькі вже звикли. Зізнаюся, я зовсім не дружу з десертами, та й особливого бажання немає, не часто випікаю мафіни і щось в цьому роді.
Чи знайшла ти друзів на проекті?
Я дуже люблю свою двадцятку. Минуло багато часу з тих пір, як ми збиралися разом, і чим далі, тим більше ми всі сумуємо. З усіма у мене теплі стосунки. Ми рідко спілкуємося, але я завжди рада зустрічі.
Як склалося твоє життя після проекту?
Життя після проекту практично не змінилося, я теж не змінилася, залишаюся собою. Змінилися погляди на життя, вималювала для себе те, що хочу в майбутньому, знайшла колосальний досвід в кулінарному плані і хороших друзів. Планую проводити майстер-класи у Києві, Чернігові, Харкові. Також, хочу пройти професійні кулінарні курси з молекулярної кухні.
Щоб ти побажала нашим читачам? Де їм знайти мотивацію аби досягти мети?
Життя занадто коротке, щоб витрачати його на те, що не приносить задоволення. Робіть все, що вам підказує серце і те, що ви любите, не слухайте сторонніх людей і не намагайтеся подобатися всім, будьте собою і йдіть до своїх мрій.
Вдень 11 квітня росіяни атакували село у Семенівській громаді, яке менше ніж за 10 кілометрів від кордону з РФ. Про це повідомив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус у своєму каналі в Telegram. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РОСІЯНИ БПЛА АТАКУВАЛИ СЕЛО В НОВГОРОД-СІВЕРСЬКОМУ РАЙОНІ: ПОШКОДЖЕНЕ СІЛЬГОСППІДПРИЄМСТВО ТА ДИТЯЧИЙ МАЙДАНЧИК «Внаслідок влучання сталася пожежа. Знищений будинок. Це була домівка старости села», – йдеться в
Поліція повідомила про підозру чернігівці, яка вербувала жінок з інвалідністю укласти фіктивні шлюби
У Чернігові 11 квітня зафіксували температурний рекорд, який тримався 60 років
У Сновську у місцевого жителя поліція вилучила танковий кулемет. ФОТО
У Прилуках рятувальники визволили цуценя, яке застрягло поміж бетонних плит
11 Квітня 2025
16:09Росіяни FPV-дронами атакували село в Семенівській громаді: згорів будинок старости. ФОТО
12:25Особливості безболісної лазерної епіляції
11:36У Сновську у місцевого жителя поліція вилучила танковий кулемет. ФОТО
11:00Проверка на полиграфе в Украине — точные ответы от Detector
10:19У Прилуках рятувальники визволили цуценя, яке застрягло поміж бетонних плит
09:35Поліція повідомила про підозру чернігівці, яка вербувала жінок з інвалідністю укласти фіктивні шлюби
09:00Як обрати спорядження для ідеального туристичного походу: корисні поради та рекомендації
08:22На Чернігівщині з 11 квітня на трьох ділянках автодоріг запрацюють TruCAM
07:45У Чернігові 11 квітня зафіксували температурний рекорд, який тримався 60 років
10 Квітня 2025
13:255 причин, чому лофери замінили підбори в офісному стилі українських жінок
12:15Зима не відступає: на Чернігівщині в ніч на 11 квітня прогнозують заморозки
11:55Як відновити старі меблі, щоб вони виглядали як нові?
11:30На Корюківщині у місцевого жителя вилучили ручну гранату з запалом
10:25На Чернігівщині сапери виявили та знешкодили артилерійський снаряд. ФОТО
09:48Выбираем идеальный наряд от Parosh: советы по стилю и сочетаниям
09:25У Прилуках водій в стані наркотичного сп’яніння на легковику збив велосипедиста, останнього шпиталізували. ФОТО
08:22У Чернігові відбулася 44-та (позачергова) сесія міськради: які питання розглянули
07:55Аренда VPS серверов: как выбрать оптимальный вариант
07:35На Чернігівщині чотирьох людей притягнули до відповідальності за незаконний збір березового соку
9 Квітня 2025
15:29Росіяни БпЛА атакували село в Новгород-Сіверському районі: пошкоджене сільгосппідприємство та дитячий майданчик
14:45З чим поєднувати вишиту сорочку чоловіку: образи на кожен день та на свята
14:16На Чернігівщині вночі 10 квітня прогнозують сильні заморозки, а вдень – посилення вітру
13:23Жителька Чернігівщини відсвяткувала 100-літній ювілей
13:00Дизайн проект квартири - ціна питання та що впливає на кошторис?
12:23На Чернігівщині у Ладанському ліцеї доукомплектували осередок «Захисту України»
Дивитися більше новинБез електрики, зв'язку та під обстрілами: як живуть люди села Архипівка, що за 2 км від кордону з
На Чернігівщині попрощались з 6-річною Миланою, яка загинула внаслідок російського обстрілу Гірська
Військовий літак у небі та живий коридор: у Мені попрощалися з пілотом Олександром Мигулею
Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у
Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку
«Батьківщина» не підтримала насильницьку
У Чернігові п’яний водій намагався втекти від
«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний
З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів
У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи
БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів
Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні