Високий Вал (VAL.UA) – найстарше онлайн-видання Чернігова, засноване ще 2001 року Олегом Головатенко. Неодноразово сайт було визнано найвпливовішим ЗМІ Чернігівщини. Останні два роки над проектом працює нова команда, нам вдалося сформувати потужний колектив журналістів та операторів. Творчий напрямок видання нині очолює головний редактор Юрій Михуля.
На сьогоднішній день, середня відвідуваність сайту складає близько 10 000 унікальних користувачів на добу. Спільнота «Високого Валу» у Facebook - налічує близько 14 000 підписників. Це одні з найбільших показників серед чернігівських медіа. Улітку 2018 року ми відновили випуск однойменної газети.
11 листопада 2018 року розпочався новий етап в розвитку нашого ресурсу – ми оновили дизайн сайту та запустили мобільну версію. Цим самим зробили VAL.UA максимально зручним для читачів. Разом з цим ми змінюємо і наповнення сайту.
"Високий Вал" відкритий до співпраці з журналістами та зацікавленими у поширенні інформації медіа структурами.
З повагою, керівник проекту «Високий Вал» Артем Євминець
Наші координати:Ще рік тому Дарина Рубан, проста дівчина з села Змітнів Сосницького району навіть не підозрювала, що стане учасницею одного з українських кулінарних реаліті-шоу «Мастер Шеф».
Чотирнадцять програм глядачі Чернігівщини мали змогу слідкувати за долею Дарини на проекті.
Журналісти Високого Валу поцікавилися у Дарини Рубан секретом, як же стати учасником телешоу і як склалося життя дівчини після зйомок.
Як ти вирішила спробувати себе на шоу?
Я дивилася всі сезони «Мастер Шефа», але не могла наважитися на участь. Одні говорили, що у нас грошей не вистачить, щоб все проплатити, інші - що там сценарій і це дурна ідея. Але поки сам не спробуєш – не дізнаєшся. І як бачите, грошей вистачило. Це все жарти, просто зайвий раз переконалася, що потрібно просто дуже сильно чогось захотіти, а ще - вірити в себе. Я живу у маленькому селі, у нас два магазини, у школі трохи більше тридцяти учнів, але при цьому, у нас дуже привітні люди, ми любимо приймати гостей і готувати. Моя сусідка, наприклад, сама робить такі торти, що деякі кондитери можуть позаздрити. Сотні салатів у вигляді ялинок на Новий рік, ананасів, лаваші, запечені риба і м'ясо - це дуже смачно, але це не ті страви, якими можна здивувати людину у двадцять першому столітті. Для себе я розділила кухню на такі критерії: домашня, сімейно-святкова і висока.
Висока кухня - те, що привело мене на проект. Я хотіла дізнатися, як і що потрібно приготувати, щоб люди платили за це долари. У мене завжди було бажання попрацювати з такими продуктами, яких у нас вдома точно немає,а також хотіла навчитися використовувати різні техніки.
Чи сподобалися тобі самі зйомки?
Процес зйомок дуже важкий, але цікавий. Один випуск знімаємо 4 дні. Якщо це виїзний конкурс, то починаємо з 6.30 ранку і до 2-3 ночі процес ще триває. Якщо зйомки на популярній кухні Мастер Шефа, то знімалися ми з 9.30 до 24.00 приблизно.
Після конкурсу ми записуємо пости, кожен учасник десь по 1-2 години, у нас свої журналісти, це ті люди, які з нами цілодобово, на проекті працює супер команда адміністраторів, журналістів, гримерів, стилістів - саме вони надихали на роботу і навіть коли було важко, ніколи не бракувало сил посміятися з ними разом. У нас було багато яскравих моментів, як в кадрі, так і за кадром. Наприклад, під час зйомок ми жили на березі Десни і якось пізно вночі вирішили сходити покупатися, а потім я захворіла і два випуски дуже кашляла в кадрі, наш адміністратор Олечка купувала мені порошки проти кашлю, а режисер Віталік постійно в навушник говорив: "Дарина, не кашляй", "вилікуйте Рубан нарешті вже"- це було дуже смішно.
Що можеш сказати про суддів шоу?
Ектора можна описати трьома словами: мудрий, добрий, простий. Він строгий в міру, але у нього відмінне почуття гумору, непоганий тандем виходить.
Мені дуже сподобалася Тетяна Литвинова, вона справжня леді, дуже красива і добра, а от Діму Горовенко я боялася більше, ніж Ектора, він завжди був серйозним, різким, але це моя суб'єктивна думка.
Який конкурс тобі запам`ятався найбільше?
Пам'ятаю конкурс, де ми обслуговували весілля. Один фуршет складався з 7 позицій: свіжі устриці з вершковим соусом і червоною ікрою; гаспачо в чарці з тигровій креветкою; ростбіфф з кавовим соусом; фуа-гра з грушевим гелем; тар-тар з лосося з сальсою; брускетта з рікоттою, авокадо гриль і карамелізований персиком; сорбет з шампанського з лимоном і м'ятою. Мені довірили досить серйозні процеси, масштабні і відповідальні, я готувала креветки, фуа-гра і тар-тар. Впоралась відмінно, отримала задоволення і дійсно пишалися собою!
Чи готуєш ти у повсякденному житті?
Готувати люблю дуже сильно! Музика і кухня – мій релакс. Я обожнюю готувати м'ясо, рибу, птаху. Удома на будь-яке свято саме я займаюся шашликами, нікого не підпускаю. Знаю багато різних секретів, маринадів, подобається робити стейки. Це зовсім не для дівчат, але нічого, все мої друзі і близькі вже звикли. Зізнаюся, я зовсім не дружу з десертами, та й особливого бажання немає, не часто випікаю мафіни і щось в цьому роді.
Чи знайшла ти друзів на проекті?
Я дуже люблю свою двадцятку. Минуло багато часу з тих пір, як ми збиралися разом, і чим далі, тим більше ми всі сумуємо. З усіма у мене теплі стосунки. Ми рідко спілкуємося, але я завжди рада зустрічі.
Як склалося твоє життя після проекту?
Життя після проекту практично не змінилося, я теж не змінилася, залишаюся собою. Змінилися погляди на життя, вималювала для себе те, що хочу в майбутньому, знайшла колосальний досвід в кулінарному плані і хороших друзів. Планую проводити майстер-класи у Києві, Чернігові, Харкові. Також, хочу пройти професійні кулінарні курси з молекулярної кухні.
Щоб ти побажала нашим читачам? Де їм знайти мотивацію аби досягти мети?
Життя занадто коротке, щоб витрачати його на те, що не приносить задоволення. Робіть все, що вам підказує серце і те, що ви любите, не слухайте сторонніх людей і не намагайтеся подобатися всім, будьте собою і йдіть до своїх мрій.
У Чернігові запрацює новий тролейбусний маршрут №1 «Діагностичний центр – мікрорайон «Шерстянка» (через вул. П’ятницьку, Тероборони, просп. Перемоги)». Таке рішення ухвалили на засіданні виконкому Чернігівської міської ради 24 квітня. Про це повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако у своєму каналі в Telegram. «Він з‘єднає Шерстянку, яка до цього ніколи не мала тролейбусного сполучення, через Подусівку
У Чернігові та області 25 квітня очікується туман
Обороняв Чернігівщину: президент вручив нагороду Героя України батьку загиблого воїна
Лікарні Чернігівщини та Сумщини отримали медичні вантажі — гуманітарну місію очолив Валерій Дубіль
Рух транспорту вулицею Любецькою у Чернігові планують відкрити наприкінці травня
25 Квітня 2024
14:20З’єднає Шерстянку з Бобровицею: у Чернігові запрацює новий тролейбусний маршрут
13:33На Чернігівщині рятувальники отримали два пожежні автомобілі від благодійників
12:22У Чернігові триває підготовка до поминальних днів на кладовищах
11:20Безоплатне протезування в Україні: куди звертатись та які документи потрібні
10:17Ракетний удар по Чернігову: з 28 пошкоджених будинків, з одного двоповерхового, відселили мешканців
09:25Мобільні медичні бригади відвідали Стольне та Варву на Чернігівщині
24 Квітня 2024
17:17Грант на відновлення може отримати бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня по Чернігову
16:16У Чернігові та області 25 квітня очікується туман
15:17На Чернігівщині піротехніки вилучили 17 вибухонебезпечних предметів
14:25На зупинках громадського транспорту у Чернігові з'являться термінали для придбання та поповнення транспортних карток
13:30Нецензурно лаявся, принижував та ображав: на Чернігівщині повідомили про підозру чоловіку, який знущався зі своєї матері
12:22Додали 60 світлин: на Алеї Героїв у Чернігові оновили фотовиставку, присвячену загиблим захисникам. ФОТО
11:1560 вибухів за добу: росіяни з різних видів зброї атакували прикордоння Чернігівщини
10:18Обороняв Чернігівщину: президент вручив нагороду Героя України батьку загиблого воїна
09:25На Чернігівщині патрульні «спіймали» водія, який перевозив 100 літрів спирту
23 Квітня 2024
17:15Вибір надійних вхідних дверей: Обираємо зламостійкі двері правильно!
16:18На Чернігівщині у 9 громадах запрацювали поліцейські станції. ФОТО
16:00Ендоскопічні операції в загальній хірургії
15:15У Чернігові поряд із зупинками громадського транспорту встановлять 10 модульних укриттів з автоматичними замками
14:45Як відновити емоційний зв'язок у стосунках
14:22Випиляли кленів на 100 тисяч гривень: на Чернігівщині повідомили про підозру «чорним лісорубам»
13:35Планшеты 10 дюймов: iPad или Samsung лучше купить для учебы
12:25У Чернігів надійшли 4 центробіжних насоси від благодійників: для кого вони призначені. ФОТО
12:00Сравнение облицовочного кирпича с другими видами материалов для фасада
11:20Ветеран з Чернігова відкриває автомийку
Дивитися більше новинХто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у
Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку
«Батьківщина» не підтримала насильницьку
У Чернігові п’яний водій намагався втекти від
«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний
З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів
У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи
БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів
Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні
Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної
У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.
«День у Медійній Студії «MICS